Öğretmen darp edilince meslektaşları topluca sevk aldı, derslere girmedi/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 09:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Samsun'un Bafra ilçesinde bir öğretmenin, evinin önünde darp edilerek ağır yaralanmasını protesto eden meslektaşları derse girmedi.

Bafra Kızılırmak Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Suat Salim Güner, bir öğrenci velisi ve arkadaşları tarafından darp edildi. Darp olayı, Kızılırmak Lisesi öğretmenlerinin tepkisine yol açtı. Sendikaların da destek verdiği eylemde öğretmenler topluca sevk alarak derslere girmedi. Öğrenciler ise evlerine gönderildi.

Öğrenciler ise öğretmenlerine yapılan saldırıyı doğru bulmadıklarını söyleyerek, böyle bir olayı duyunca şok olduklarını ve kınadıklarını ifade ettiler.

Okul girişinde toplanarak olayı kınayan öğretmenler adına konuşan Kızılırmak Lisesi öğretmeni Şerafettin Çakır, "Beden eğitimi öğretmenimizin darp edilmesine tepki olarak sevk alarak derslere girmiyoruz ve öğrencilerimiz de bizim yanımızda. Biz bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Özellikle 'öğretmene şiddete hayır' dedikçe sanki birileri öğretmene bunu haklı olarak algılıyorlar. Kızılırmak Lisesi öğretmenleri olarak biz bugün derslere girmiyoruz. Şu anda psikolojimiz tamamen bozuldu ve bu yüzdende gidip

sağlık ocaklarından psikolojimizin bozulduğuna dair sevk alıp derslere girmiyoruz. Öğrencilerimizi de evlerine gönderiyoruz" dedi.

DARP EDİLEN ÖĞRETMEN SAMSUN'A SEVK EDİLDİ

Samsun'un Bafra ilçesinde evinin önünde darp edilerek ağır yaralan öğretmen, Samsun'a sevk edildi.

Dün akşam üzeri evinin önünde darp edilen Kızılırmak Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Suat Salim Güner, elmacık kemiği ve burnundaki kırıklar nedeniyle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Plastik Cerrahi Servisi'ne sevk edildi. Darp edilen öğretmeni hastanede ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora yaptığı açıklamada, "Emniyete gerekli bilgiler verildi. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Tedavi altına alınan öğretmenin yüz ve çene kemiklerinde çokça kırık var. Doktorumuzun önerileri üzerine

ileri tetkik ve tedavisi için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü'ne sevk edildi" dedi.

Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Mahmut Şimşek de, "Yüz kemiklerinde çok sayıda kırığı var. Üstçene, burun, yüz kemiği ve elmacık kemiğinde kırıkları var. İlk yapılan muayenesinde beyin cerrahisi ve ortopedik herhangi bir problemi saptanmadı. Plastik cerrahi ile ilgili problemleri olduğu için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Plastik Cerrahi Servisi'ne sevk edildi" diye konuştu.

ÖĞRENCİ YAKINLARI DARP ETTİ

Öte yandan, beden eğitimi öğretmeni Suat Salim Güner hakkında, "Astım rahatsızlığından dolayı beden eğitimi dersinden muaftır" şeklinde raporu olduğu ileri sürülen 11. sınıf öğrencisi G. H.Y.'yi zorla beden eğitimi dersine soktuğu, bunun üzerine okula gelen öğrencinin annesine de saldırdığı iddiasıyla öğrencinin ailesi savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Öğretmen suçlamaları kabul etmezken, savcılık olayla ilgili tahkikat başlatmıştı.

Bu olayın ardından öğrenci G.H.Y.'nin erkek kardeşi C.K. ve arkadaşı Ramazan B. (35), İshaklı Mahallesi Gençlik Serdar Sokak'ta karşılaştıkları öğretmene "Suat Salim öğretmen sen misin?" diye sordu. Öğretmen de "Evet, benim" dedikten sonra C.K. ve Ramazan B. (35), öğretmeni darp etti.

Öğretmen Suat Salim Güner'in darp zanlıları, polis tarafından gözaltına alındı.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ZİYARET ETTİ

İl Milli Eğitim Müdür V. Dr. Mustafa Cora, öğretmenin darp edilmesi olayının derinlemesine araştırıldığını söyledi.

Darp edilen öğretmen Suat Salim Güner'i hastanede ziyaret ederek ?geçmiş olsun? dileğinde bulunan Mustafa Cora yaptığı açıklamada, ?Bafra ilçemizde dün akşam yaşanan bu menfur hadiseyi üzüntüyle öğrendim. Bafra Kızılırmak Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Suat Salim Güner 03 Mayıs 2012 tarihinde saat 18.00 sıralarında evinin bulunduğu sokakta öğrencisinin dayısı ve dayısının arkadaşları oldukları iddia edilen 4-5 kişilik bir grup tarafından sopalı saldırıya uğradı. Öğretmenimiz derhal Bafra Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürülerek gerekli müdahaleler yapıldı. Yüz ve çene kemiklerinde çokça kırıklar belirlendi. Yüzünde ve vücudunun değişik yerlerinde şişlik, morluk ve kesikler oluştu. 3 dişi kırıldı. Hayati tehlikesi yok ve şuuru açık. Bafra Devlet Hastanesi'nde bugün saat 10.00'a kadar müşahede altında tutuldu. İleri tetkik ve tedavi için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü'ne sevki yapıldı? dedi.

Saldırganlardan ikisinin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandığını ve sorgularının devam ettiğini belirten Cora, ?Konu derinlemesine araştırılmaktadır. Biz eğitim camiası olarak kendi çocuklarımıza hangi duygu ile yaklaşıyorsak aynı duyguları bizlere emanet edilen öğrencilerimiz için de yaşıyoruz. Eğitim teşkilatımızdaki her çalışanımızın en önemli gayesi çocuklarımızı her açıdan yarınlara güvenle ve özenle hazırlamaktır. Ülkemizin her köşesinde birçok güzellikler yaşanırken, böyle üzücü bir olayın bir daha yaşanmamasını arzuluyoruz? diye konuştu.

ÖĞRETMENİ DARP EDEN ZANLILAR TUTUKLANDI

Samsun'un Bafra ilçesinde bir öğretmeni öldüresiye darp ettikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen iki kişi, tutuklandı.

Bafra Kızılırmak Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Suat Salim Güner'i evinin önünde darp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan, okulun 11. sınıf öğrencisi G. H.Y.'nin dayısı Cemil K(40) ve arkadaşı Ramazan B.(35), çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber