Maliye'den 2B baþvuru kýlavuzu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriþ : 04 Mayýs 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlýðý orman vasfýný kaybetmiþ (2B) hazine arazileri için baþvuru kýlavuzu yayýmlladý.

2B kýlavuzu için týklayýnýz.

2B'nin satýþýna imkân veren yasa düzenlemesi Cumhurbaþkaný Abdullah Gül tarafýndan 2009 yýlýnýn baþlarýnda onaylandý. Tapu kanununda yapýlan deðiþikliklerle, 31 Aralýk 1981 tarihinden önce orman vasfýný kaybeden ve tekrar orman haline getirilemeyeceði bilimsel açýdan onaylanan arazilerin kadastro çalýþmalarý yapýlabilecek.

Düzenlemeye göre, çarpýk kentleþme bulunan 2B arazileri, bina sahiplerine deðil, kentsel dönüþüm için Toplu Konut Ýdaresi'ne devredilecek. 1982 yýlýndan önce arazinin ev, iþyeri veya tarým arazisi olarak kullanýldýðý ispatlanamazsa bu yerler devlete kalacak.

Orman kadastro komisyonlarý tarafýndan hazine adýna orman sýnýrlarý dýþýna çýkarýlan yerler, kullaným durumlarý dikkate alýnarak, varsa üzerinde ihdas edilen yeni yerlerin kime ait olduðu, kimler tarafýndan, ne zamandan beri kullanýldýðý kadastro tutanaðýnda gösterilerek, belirtilen aský ilaný hariç, diðer ilanlar olmadan öncelikle kadastrosu yapýlarak hazine adýna tescil edilecek.

Yapýlacak kadastro çalýþmalarý ikinci kadastro sayýlmayacak. Kadastro sýrasýnda, orman ve hazine adýna orman sýnýrlarý dýþýna çýkarýlan yerlerin sýnýr nokta ve hatlarý orman kadastro tutanaklarý esas alýnarak en az bir orman yüksek mühendisi ya da orman mühendisinin katýldýðý kadastro ekibi tarafýndan zemine aplike edilecek.

Hazine adýna orman sýnýrlarý dýþýna çýkarýlan yerlerde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüðü'nce daha önce tescil edilmiþ olduðuna bakýlmaksýzýn Maliye Bakanlýðý'nýn talebiyle kullaným durumlarý dikkate alýnarak, bölme veya birleþtirme yapýlabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber