Cinayet hükümlüsü baba ile 2 oğlu yakalandı

Beyoğlu'nda, aynı aileden 4 kişinin öldürülmesi olayında aranan baba ile oğulları yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkında verilen 35 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Ali Tamkoşer (50) Fatih'te, Tamkoşer'in 30 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan 2 oğlu da bir başka adrese düzenlenen operasyonlarla yakalandı. Zanlı baba ile oğulları, aileler arası kavga yaşadıkları kişileri kurşun yağmuruna tutmuş, 27 Kasım 2004'te gerçekleşen saldırıda Uğur, Nazmi, Barış ve Perihan Özdoğanlar hayatını kaybetmişti. Olay sonrası yakalanan ve cezaevine konulan baba ile oğulları, tutukluluk sürelerini düzenleyen yasa gereği bir yıl önce tahliye olmuştu.

Beyoğlu'nda 27 Kasım 2004 tarihinde, Özdoğanlar ile Tamkoşar aileleri arasında kız meselesinden dolayı başlayan husumet sonucu kan döküldü. Ali Tamkoşar, oğulları Yaşar (28) ve Sadettin (26) ile birlikte otomobilin içerisindeki Nazmi, Perihan, Uğur ve Barış Özdoğanlar'ı silahla ateş ederek öldürdü.

Olayın ardından yakalanan baba ile iki oğlu 7 yıl boyunca tutuklu yargılandı. Bu süre içerisinde yargılama tamamlanamadığı için baba ile iki oğlu, tutukluluk süresini belirleyen yasa gereği 3 Ocak 2011 tarihinde tahliye edildi.

Yargıtay, 14 ayın ardından Ali Tamkoşar'ın 35 yıl 10 ay, Yaşar ve Sadettin Tamkoşar'ın 30 yıl 10 aylık hapis cezasını onadı. Zanlıların yakalanması için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Ali Tamkoşar ile oğulları Yaşar ve Sadettin Tamkoşar'ı Fatih'te farklı adreslere düzenlenen operasyonlarla yakaladı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek işlemleri yapılan baba ile iki oğlu Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 3 kişi buradaki işlemlerinin ardından da cezaevine gönderildi.

TAMKOŞAR, 2 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRMÜŞ

Öte yandan Zanlı Ali Tamkoşar'ın 2 cinayetinin daha olduğu ortaya çıktı. Tamkoşar, 1990'da hasmı olan 42 yaşındaki Ferit Uğur Yazgan'ı karakola götürülürken polislerin arasındayken silahla ateş ederek öldürdü. Bu cinayet ile ilgili bir süre cezaevinde yatan Ali Tamkoşar, afla tahliye oldu. Ali Tamkoşar, 1997 yılında, eşine sarkıntılık ettiğini ileri sürdüğü Muhammet Bolat'ı silahla vurarak öldürdü. Bu kez de 2000 yılındaki ?Şartlı salıverme yasası?nca serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber