3 Mayıs Türkçülük Günü

3 Mayıs Türkçülük Günü münasebetiyle Ülkü Ocakları Nevşehir Şubesi tarafından "Gönül Seferberliği Konseri" düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki programa, Ülkü Ocakları Genelbaşkan Yardımcısı Olcay Kılavuz, MHP Nevşehir İl Başkanı Serkan Bedirhanoğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ozan Kaya, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, belde belediye başkanları, sendika temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Kaya, Türk milliyetçisi olmanın faşistlik, kafatasçılık gibi algılandığı bir dönemde, Türk milliyetçilerini bir araya getirebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Milli şuuru ve milli iradeyi hakim kılabilmek, büyük çileler çekip peşinden büyük mutluluklar yaşayabilmek için çileye talip olduklarını belirten Kaya,

"Çilekeşliğimizin ilk adımını bugün seferberlik ilan ederek atıyoruz. Başka topraklara, farklı kıtalara değil Nevşehir'de gönül seferberliği ilan ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı konser verdi. Program, Aşık Sefai ve Ozan Arif Atılgan'ın seslendirdiği deyişler ve Türkülerle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber