Erdoğan: 'Ordu göreve' diyenler, tahrikleri tutmayınca TSK'yı hedef aldı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millete 'bidon kafalı' ve 'göbeğini kaşıyan adam' diyenlerin, şimdi Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef almaya başladığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, 'ordu göreve' ve 'genç subaylar rahatsız' diyerek tahrik edenlerin, Türkiye'de demokrasiyi kesintiye uğratamayınca Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hakaret etmeye başladığını kaydetti.

Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu'nda düzenlediği il kongresine katıldı. Burada stadyumu dolduran partililere hitap eden Erdoğan, statükodan ve sırtını dayadıkları güçlerden umudunu kesenlerin, tahrik umutları tükenince tahkire başvurmaya başladığını aktardı. Millete 'bidon kafalı' diyerek hakaret edenlerin, orduyu göreve çağıranların şimdi TSK'ya hakaret etmeye başladığını ifade etti.

Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, ordumuzun şerefli mensuplarına yapılan hakaret, ahlaksızlıktır, edepsizliktir ve kendini bilmemezliktir.'' diye konuştu. Kahramanlığı ve cesaretiyle nam salmış bir ordunun mensuplarına ağıza alınmayacak hakaretler yapıldığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Darbe yapmıyor diye bir orduyu 'silahsız kuvvetler' diye, 'kağıttan kaplanmış meğer' diye nitelemek; demokrasiye, milli iradeye müdahale etmiyor diye bir ordunun en tepesindeki isme alenen küfretmek; değil demokrasiden, evrensel hukuk anlayışından nasibini alamamaktır. Aylardır, yıllardır ortaya koymaya çalıştığım CHP zihniyeti budur. CHP zihniyetinin kucağında yetişen despot aydın zihniyeti budur, yarım porsiyon aydın zihniyeti budur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber