Veto edilen maddeler konusunda tavır henüz belli değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2005 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, TCK'da değişiklik öngören ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TBMM'ye geri gönderilen yasa konusunda tavırlarını henüz belirlemediklerini söyledi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Fatsa, "Sezer'in iade gerekçeleri dikkate alınarak yasanın değerlendirileceğini", uygulanacak prosedürün belli olduğunu bildirdi. Konunun Bakanlar Kurulu ile AK Parti'nin yetkili organlarında ele alınacağını ifade eden Fatsa, daha önce geri gönderilen yasalarda uygulanan prosedürün işletileceğini kaydetti.

Kanuna aykırı eğitim kurumları açan ve işletenlere verilen cezayı düşüren 263. madde konusundaki tavırlarının ne olacağı sorusuna Fatsa, şu karşılığı verdi:

"Bu madde, yetkili organlarda görüşülecek. Eğer iade gerekçeleri ile bizim ilgili maddeyi çıkarma gerekçemiz örtüşüyorsa gereği yapılır. 263. maddede değişiklik düşüncemiz olmayacaksa, yapılacak şey bellidir. Değişiklik olacaksa o zaman da yapılacak şey bellidir. Daha önce TBMM'ye iade edilenlerde olduğu gibi 2 yöntem söz konusu... Ya aynen kabul edilir veya değişiklik yapılarak gönderilir. Bunu henüz yetkili organlarımızda değerlendirmedik. Bugün veya en geç yarın netleşir." Fatsa, "Aynen geri gönderme daha mı ağır basıyor? Geçen hafta İrfan Gündüz 'aynen göndeririz' demişti" sorusuna, henüz konu üzerinde oluşmuş bir mutabakat olmadığını söyledi. Yasanın bu hafta TBMM gündeminde olmadığını anımsatan Fatsa, ancak düzenlemenin tatile girilmeden görüşüleceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber