Güneydoğu'ya yatırımı biz yaptık

Bakan Yılmaz, 'Geçmişteki hükümetlerin Doğu ve Güneydoğu'ya yapamadıkları yatırımı biz yaptık' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da Silvan ve Ambar barajları ile Silvan Sulama Tüneli'nin temel atma töreninin ardından geçtiği Batman'da Vali Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, 240-250 bin hektar alanı sulayacak olan Silvan Projesi'nin bölge açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Batman'ın daha fazla kalkınması ve gelişmesinin temel öncelikleri olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, ''Altyapıdan ulaşıma, eğitimden sağlığa ciddi yatırımlar yaptık. Bunlar yaşam kalitesi açısından önemli olsa da Batman'da istihdam son derece önemli. İnsanımızın geçim şartları önemlidir'' dedi.

Özel sektörün hem ülkenin hem de bölgenin kalkınmasında hayati bir rolü olduğunu belirten Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

''Geçmişteki hükümetlerin Doğu ve Güneydoğu'ya yapamadıkları yatırımı biz yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Ama bunların istihdama, katma değere, ihracata dönüşmesi özel sektörle olur. Geçtiğimiz günlerde bir teşvik yasası ilan ettik. 6. Bölge diye bir bölge tarif ettik. Batman'da bu 6. Bölge içerisindeki illerimizden bir tanesi. Özellikle emek yoğun sektörlerde bundan sonra yapılacak yatırımı çok daha cazip hale getirmiş oluruz. Hükümet olarak altyapıya yatırım yaptık. Üniversiteler ve sağlık gibi yerlerde işler iyiye gidiyor, yatırımlarımız devam ediyor. Bu teşvikle birlikte inşallah özel sektörde buraya daha fazla geldiğinde yatırım yaptıkça hayatımızda, istihdamımızda çok daha fazla yansımalar görülecek.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber