Şanlıurfa MEM: Hastalık raporunu izne dönüştürürken mevzuata uygun hareket

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 23:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

T.C.
ŞANLIURFA VALİLİĞİ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Sayı : B.08.4.MEM.0.63.01.00/08 30 NİSAN 2012
Konu : Hastalık raporları

?????????? KAYMAKAMLIĞINA
(İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne)
???????????.. MÜDÜRLÜĞÜNE
ŞANLIURFA

İlimiz eğitim kurumlarında, 2012 Nisan ayı itibariyle; 678 okul öncesi, 792 sınıf ve 5156 branş öğretmeni olmak üzere toplam 6626 öğretmen açığı bulunmaktadır. Öğretmen açığının bu boyutta olması; eğitim, öğretim ve yönetim çalışmalarını çok olumsuz yönde etkilemektedir.

Diğer yandan, İl merkezi ve köylerine bağlı sadece 166 okulda görevli öğretmenlerimizin15 Eylül 2011 ile 15 Mart 2012 tarihleri arasında aldığı hastalık raporları ile ilgili ayrıntılı inceleme ve tespitler yapılmış, bunun sonucunda; öğretmenlerimizin 4224 rapor ile 19261 gün hastalık raporu aldıkları anlaşılmıştır. Konu ile ilgili inceleme ve tespitlerin İl genelinde bulunan okullarda görevli öğretmenlerimizin aldığı raporlarla ilgili olarak genişletilmesi halinde bu tablonun daha da olumsuz bir hal alacağı anlaşılmaktadır.

Ayrıca, öğretmenlerimizin özellikle haftanın ilk veya son günleri sağlık kurumlarına sevk amaçlı olarak gitmeleri de derslerin boş geçmesine yol açmakta, bu durum da eğitim-öğretimi çok olumsuz yönde etkilemektedir.

Devlet memurlarının hastalanmaları halinde kendilerine rapor verilmesi ve mevzuata aykırılık olmaması durumunda bu raporların hastalık izinlerine dönüştürülmesi kanunî bir gereklilik olmakla birlikte, bazı öğretmenlerimizin rapor aldığı iller, rapor veren sağlık kurum-kuruluşları, rapor süreleri ve hastalık raporlarının hastalık iznine dönüştürülmesinde yeteri kadar özen gösterilmemesi ve diğer bazı hususlar göz önüne alındığında, kanunî bir hakkın kullanılmasından öte bazı sübjektif durumların olduğu sonucuna varılmaktadır.

Her kademede görevli yöneticilerimizin öğretmenlerimizi, hastalık raporu alma ve sevk haklarını kullanma konularında yeterli ve ayrıntılı olarak bilgilendirmesi ve uyarması, raporların hastalık iznine dönüştürülmesi sırasında ilgili mevzuata uygun hareket edilmesi konusunda titizlik göstermesi gerekmektedir.
Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Ahmet PALA
Vali a.
Milli Eğitim Müdürü

DAĞITIM :
GEREĞİ : BİLGİ: Eğitim Denetmenleri Başkanlığı
Kaymakamlıklara
Mrk.Tüm Okul Müdürlüklerine
Köy Okul Müdürlüklerine

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber