Erdoğan: TSK'nın yükünü kaldırıyoruz/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan BDP'nin terör konusundaki yaklaşımını eleştirdi. Erdoğan 29 Ekim ve 30 Ağustos resmi törenleriyle ilgili düzenlemeyi eleştirenlere de bir hatırlatmada bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

80 vilayette kardeşlik içinde ürettiğimiz eserleri aynı oranda Adana'ya da kazandırdık. Cumhuriyet tarihimizin görülmedik yatırımlarını gerçekleştiriyoruz.

Ey CHP, MHP, BDP belediyelerinizde hangi büyük yatırımları götürdünüz? Ne yaptınız ne ürettiniz. Yerel yönetimde başarılı olamayanların devlet yönetiminde başarılı olması mümkün değil. Bunların belediyelerinde bizzat kendilerinin itiraf ettiği yolsuzluk var. CHP'ye bugün de bir şey söylemeyeceğim. İçlerinde kavga, çatışma zaten onlara yetiyor.

MHP'ye de söyleyecek sözüm yok, sayın Bahçeli arabasıyla poz verirken ne dedi; araba da eski biz de eskiyiz dedi. Bu MHP'nin durumunu özetliyor. BDP'ye bir çift sözüm var. Bunların belediye başkanları görev yapıyor. Üç yıldır taş üstüne taş konmamış. Hakkari'de şehrin ortasından kanalizasyon akıyor. Benim Hakkari'de yaşayan kardeşim bu kokuları çekmeye mahkum mu? Çöpler şehrin ortasında duruyor. Özgürlükten bahseden BDP'nin yöneticileri biraz da insana saygıdan bahsetseler daha iyi olacak.

Korkutarak tehdit ederek, ordaki insanlara zarar vereceksin. Kürtlerin acısını onların asla kaygısı değil. Sadece tahrik tohumları ekmeyi biliyorlar. ABD'ye gittiler PKK bir terör örgüüt değildir diye açıklama yaptılar. BDP Lideri Demirtaş bir TV programından PKK'lıalr teslim olmasın diyor. Bunlar da vicdan yok. Bunların dağdaki gençlerin robota dönüşmüş gençlerin kanından besleniyorlar.

Dağa çıkan gençlerin nasıl bir ortamda yaşadığını herkes biliyor.

Biraz vidanınız varsa güvenlik güçlerinin değil, o kalleş canlı bombalarının önüne kalkan olun. Gvüenlikte hiç bir zaman tek zare askerdir polistir demedik. Birçok yönden değerlendiriyor ve önlem almaya çalışıyoruz. Biz topraklarımıza yönelik tehditlere yılmadan karşı koyacağız. Ak Parti bu işin siyasetini iyi biliyor. Vatanımıza milletimize yönelik saldırılara misliyle cevap vereceğiz.

Dört tane kırmızı çizgimizin olduğunu söyledim. Bunlar tek millet. Çünkü biz ayrışmaay karşıyız. Bütün etnik gruplarla biriz. Tek miletiz. İkincisi tek bayrak dedik. Bizim bu bayrağımıza laf söyletmeyiz. Üçüncüsü tek din. Dörtdüncüsü tek devlet dedik. Bizde etnik milliyetçilik olmayacak. Bütün etnik gruparı Allah için sever onlara saygı duyarız. Bizde dinsel milliyetçilik yok. Müslüman olmayanın da hakkını korumakla mükellefiz.

Biz vatanın bütününe hizmet götürmeyi amaçlıyoruz. Teşvik paketiyle kalkınmada dengeyi sağlayacağız.

Resmi törenler daha önce 3 ayrı yönetmeliğe göre yapılıyordu. Ve artık bu kalkıyor. 29 Ekim ve 30 Ağustos Kutlama törenlerinin yükü TSK'ya brakılmıştı bunu kaldırıyoruz. Kamu personeli ve çocukları yıpratmayacak bir düzenleme getiriyoruz. Çocuklarımız günlerce bunun için çalışıyor. Biz bununla koyu resmi perdeyi askeri görüntüyü kaldırıyoruz. Her vatandağşımızın kendisini içinde bulabileceği sade bir düzenlemeyi getiyoruz. Mahalli kurtuluş günleri geliyor. Bundan sonra tebrikleri sayın cumhurbaşkanı kabul edecek. Demokratikleşme ve sivilleşme yönündeki önemli bir adım olan bu değişiklik ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Adana'da stadyum yapılacak. Bir kapalı spor salonu bir olimpik yüzme havuzunu da Adana'ya kazandıracağız. Bunlar uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Adana havalimanina 7 bin kişiyi ağırlaybilecek bir salon yaptık. Çukurova havalimanını arsası tamam Adana'ya 3 yılda bölgesel bir havaalanı kazandıracağız. 1550 yataklı bir şehir hastanesi kuruyoruz.

Bütün bu projeler tamamlandığında binlerce Adanalı kardeşimiz iş sahibi olacak. Çukurova Üniversite Kıbrıs'ta bir tıp fakiltesi kuracak. Adana'ya ikinci üniversiteyi kazandırmış olduk.

Adana'da 11 bin konut projesi başlattık. Adana şuanda doğalgaz kullanan 69 ilimizden biri.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber