Erdoğan:165 üniversite oldu, yolsuzlukları olan iktidar bunu yapabilir mi?

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?Göreve geldiğimizde Türkiye'nin 76 tane üniversitesi vardı. Şimdi 165 üniversitesi var. 81 vilayetin tamamında üniversite var. Yolsuzlukları olan bir iktidar bunları yapabilir mi?? dedi.

AK Parti Gaziantep 4. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, Gaziantep-Şanlıurfa yolunun bitme noktasında olduğunu kaydetti. Şanlıurfa-Habur, Ankara-Niğde otoyollarını da yaparak Edirne'den Habur'a kesintisiz bağlantıyı Gaziantep üzerinden sağlamış olacaklarının altını çizen Erdoğan, ?Gaziantep, baraj ve sulama projeleriyle sadece GAP'ın değil, Ortadoğu ve dünyanın tarım, sanayi, ticaret ve eğitim merkezine dönüştü.? diye konuştu.

Muhalefete seslenen Erdoğan, ?Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli, yolsuzlukların olduğu bir iktidar bu yolları, bu eğitim kurumlarını öğrencilere bu bursları nereden verecek? Merkez Bankası'nın rezervini 27,5 milyar dolardan 91 milyar dolara nasıl çıkaracak? Sizin borçlandığınız IMF'ye 23,5 milyar doları 2,5 milyar dolara nasıl indirecek? Siz borçlandınız biz ödedik. Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmış, biz gelmişiz 9,5 yılda 15 bin kilometre bölünmüş yol yapmışız. Aramızdaki fark bu. Göreve geldiğimizde 76 tane üniversitesi vardı Türkiye'nin. Şimdi 165 üniversitesi var. 81 vilayetin tamamında üniversite var. Yolsuzlukları olan bir iktidar bunları yapabilir mi? İşte yolsuzlukları olanlar ortada. Biz gelmeden önce Ziraat Bankası batıyordu, Halk Bankası batıyordu, Vakıfbank batıyordu. Bunlar, o batak durumdayken ne diyorlardı? Görev zararı. Bunu diyerek milleti aldatıyor ve Ziraat Bankası'nı güya kurtaracaklardı. Biz geldik şimdi Ziraat Bankası Avrupa'nın en karlı bankalarından bir tanesi haline geldi. Halkbank ve Vakıfbank da öyle.'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber