En büyük vergi asgari ücretliden alınıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2005 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, vergi ve sigorta primlerinin belirli bir zaman dilimi içerisinde düşürülmesini isteyerek, "Türkiye'de en büyük vergiyi, en az ücret verdiğimiz asgari ücretliden alıyoruz" dedi.

İLO 93. Çalışma Konferansı'na katılmak üzere Cenevre'de bulunan Kudatgobilik, Türkiye'de, asgari ücret üzerindeki vergi ve sigorta prim yüklerinin yüksek olduğunu savunarak, "Türkiye'de en büyük vergiyi, en az ücret ödediğimiz asgari ücretliden alıyoruz. Asgari ücretlinin ödediği vergi, OECD rakamlarına göre, dünyanın bir numarası... Hiç vergi alınmasın demiyorum. Ama, 5, 7 ya da 9 yıllık bir perspektifte, asgari ücret üzerindeki vergilerin makul seviyelere çekilmesini istiyoruz. Bu yapıldığı takdirde, hem yerli sanayici yatırıma yönelecektir hem de yabancı sermaye ülkeye çekilecektir"diye konuştu.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan'ın, Türkiye'nin en yoksul 19 ilinde asgari ücretin 250 YTL'ye çekilmesi yönündeki önerisini değerlendiren Kudatgobilik, şu anda, ülke çapında, tek asgari ücreti tercih ettiklerini bildirdi. Kudatgobilik, "Ama, buna rağmen kapalı da değilim. Sayın Çağlayan'ın önerisini de değerlendirmek isterim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber