İhracat hedefine ulaşmada yerli otomobil lokomotif olacak

Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Hüseyin Kış, 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmada yerli otomobilin lokomotif görev üstleneceğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Kış, yaptığı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün yerli otomobil markası oluşturmak için yatırım çağrısında bulunduğunu hatırlattı. Kış, atılacak somut adımların bu yıl içerisinde gerçekleştirileceğine inandığını kaydetti.

Bu süreçte sadece marka oluşturmak ve ihracat yapmak yerine, iç piyasadaki büyümenin de istikrarlı olması için çalışmalar yapılacağını vurgulayan Kış, 2023 yılı için belirlenen 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmada yerli otomobil lokomotif görev üstleneceğini ifade etti.

Hükümetin 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin 75 milyar dolarını otomotiv sektöründe yapılacak ihracatın kapsadığını belirten Kış, şunları kaydetti: ?Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği tarafından İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye katılan Bakan Ergün, son teşvik paketinde yerli otomobil sektöründe ana ve yan sanayide yapılacak yatırımların büyük veya stratejik sektör teşviklerinden yararlanmasının önünün açıldığını vurguladı ve yerli otomobil konusu üzerinde hassasiyetle durdu. Bu konuda biz de üzerimize düşeni yapacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber