Üniversite öğrencisine yapamazsın dediler 10 üniversiteyi Çorum'da buluşturdu

Çorum Hitit Üniversitesi Arge Topluluğu öğrencileri tarafından 'Fuarge 2012' etkinliği düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 üniversiteden çok sayıda öğrencinin çalışmalarını sergilediği etkinlik büyük ilgi gördü.

Arge Topluluğu Başkanı Yunus Burak Özkan, kendilerine yapamazsın dediklerini, ancak 10 üniversiteden çok sayıda öğrenciyi Çorum'da buluşturduklarını söyledi. 2 gün süren etkinlikte öğrenciler, kendi projeleri olan mini uçak, hidrojen enerjisi ile çalışan araç ve daha birçok çalışmalarını bu fuarda sergiledi. Fuar alanında düzenlenen kapanış programına Çorum Valisi Nurullah Çakır, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre ve çok sayıda davetli katıldı.

Arge Topluluğu Başkanı Yunus Burak Özkan, burada yaptığı konuşmada, Fuarge 2012'yi Türkiye'de Ar-Ge çalışmaları yapan, başta üniversite ve firmalar olmak üzere üniversite-sanayi işbirliğini daha ileriye götürmek amacı ile yapıldığını söyledi. Zor şartlar altında fuarı gerçekleştirdiklerini belirten Özkan, kendilerine 'yapamazsınız' dediklerini belirtti.

Karamsar konuşmalara rağmen 'Fuarge 2012' programını hayata geçirdiklerini belirten Burak Özkan, yeni projeleri olduğunu dile getirdi. Özkan, 2012 Fuarge Çalıştayı'nı Çorum'a taşıyacaklarını, bunun için Hitit Üniversitesi'nin desteklerini beklediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber