'Çılgın üst geçit projesi' ile toplu taşıma çilesine son

Noya Group Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Ateş, "Çılgın Üst Geçit Projesi" ile birlikte İstanbulluların toplu taşıma çilesine son vereceklerini söyleyerek, "Daha önce bu projeyi metrobüs duraklarında görmüş olduğumuz çileyle birlikte geliştirmeye başladık. Projemiz alan ihtiyacı üzerinden ortaya çıktı" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Çılgın Üst Geçit Projesi" ile ilgili bilgi veren Noya Group Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Ateş, yurtdışı seyahati sırasında gördüğü benzer sistemlerden etkilenerek yola çıktığını ifade ederek, Sosyal alanlar içeren üst geçit projesinin hayata geçirilebilir olduğuna dikkat çekti. Ateş, "Daha önce bu projeyi metrobüs duraklarında görmüş olduğumuz çileyle birlikte geliştirmeye başladık. Projemiz alan ihtiyacı üzerinden ortaya çıktı. Toplu taşıma yolcusunun daha rahat yolculuk yapması ve vakit geçirmesi

açısından da büyük önem arz etmektedir" dedi.

İstanbul'daki arazi yetersizliğine dikkat çeken Ateş, "Arazi kalmadı, yer kalkmadı bunun için çalışıyoruz. Tamamen yol üstünde 140 metrekarelik büyükşehir belediyemizin yaklaşık 1 katrilyon değerinde olduğunu duyduğumuz bütçeyle yapmış olduğu alanları genişleterek elverişli olan yerleri de daha da çok genişleterek ticari bir boyutta geri kazandırıyoruz" diye konuştu.

Projeyle sosyal alan oluşturacaklarını ifade eden Ateş, "İnsanların oralarda vakit geçirebilecekleri bir buluşma noktası oluşturmak istiyoruz. Üst geçidimiz çok çevreci olacak. Görüntü ve gürültü kirliliğini azaltma noktasına kadar getireceğiz. Sosyal ve güvenlik boyutuyla oraya küçük polis noktaları konulabilir. Toplu taşımada da görüyoruz. Vatandaş kalp krizi geçiyor müdahale edilemiyor. Oraya küçük birer muayene odası yapılabilir. Bunun dışında bankamatikler koyacağız. Temel ihtiyaçları karşılamak

için önemli projelerimiz olacak. Örneğin susadınız veya tuvalete ihtiyacınız var. Zaten bir milyon insanın bu tuvalet ihtiyacını karşılaması halinde bile ortaya çıkan ekonomik büyüklüğü bir düşünün" diye konuştu.

Söz konusu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte vatandaşların toplu taşıma araçlarına yöneleceğini belirten Ateş, "Trafik boyutunda ise 4 kişilik bir araçta tek kişi işe gidiyor. Tek kişilik araçlarda otopark ihtiyaçları da doğuyor. Duraklarda izdiham yaşanıyor. Otobüs sayısını arttırarak bu sorunu çözebilirsiniz aslında ama yolcunun orada sıkış tıkış olması çok kötü. Biz yukarıda yaratacağımız alanla bunu bir düzene sokup otobüs sayılarını arttırarak toplu taşımayı bir mecburiyet olmaktan çıkartıp

herkesin özenerek kullandığı vatandaşların çok daha ekonomikmiş diyebileceği bir boyuta getirerek insanların özel araç kullanma talebini toplu taşıma araçlarını kullanma talebine döndüreceğiz" şeklinde konuştu.

Noya Group Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Ateş, "Yenilenebilir enerji ile kendi enerjisini ürettiği için yazın serin, kışın sıcak ortamlar yüzünden terleme ve soğuma yüzünden bulaşabilecek hastalıklar azalacak. Sağlık Bakanlığımızın bu konuda ciddi anlamda ilaç ihtiyacı azalacak. Bu toplu taşıma araçlarını çok özendirdiğimizden saatte 5 km hızla gidilebilinen yolları rahatlatacağız. Bu nedenle de yakıt israfının önüne geçmiş olacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber