DÜ Kalp Hastanesi'ne en başarılı vaka ödülü

Yırtılan yapay kalp kapağına İstanbul'da çare bulamayan Ercan A. adlı hasta Dicle Üniversitesi (DÜ) Kalp Hastanesi'nde yapılan girişimle sağlığına kavuştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yedi yıl önce kalp romatizması nedeniyle kalbine takılan yapay kapak kenarının yırtılması nedeniyle 6 ay önce İstanbul'da yapılan şemsiyeleme yöntemi ile kapatma işlemi başarılı olunamayınca DÜ Kalp Hastanesi'ne başvuran Ercan A. (42) isimli hasta burada yapılan başarılı bir uygulamayla sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Kaya, hastanın artan nefes darlığı ile DÜ Kalp Hastanesi'ne geldiğinde yapılan EKO incelemesinde yapay kapak kenarından ciddi derecede geriye kan kaçışı olduğu ve hastanın akciğerlerinde kanın birikmesi nedeniyle nefes darlığının geliştiği saptandığını söyledi.

DÜ'de görevli Prof Dr. M. Sıddık Ülgen ve Bezmi Alem Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Göktekin ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Kaya'dan oluşan ekip tarafından hastaya uygulanan anjiyo ile yırtık kalp kapağı başarılı bir şekilde kapatıldı. Ercan A.'nın kasık damarından girilerek yaklaşık bir saat süren bir operasyonla kalp kapağındaki yırtığı şemsiye yöntemi ile kapattıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Hasan Kaya, "Hastamız 6 saat sonra yürümeye başladı. Ertesi günü taburcu oldu. Hastanın tekrar açık kalp ameliyatı olmasında gerek kalmadı" dedi.

DÜ Kalp Hastanesi'nde Ercan A.'ya yapılan bu başarılı girişim, Nisan ayında Antalya'da gerçekleştirilen 'Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Kardiyoloji Kongresinde' Türkiye genelinde sunulan en zor ve başarılı vakalardan oluşan 130 vaka bildirisi arasında en iyi ilk 3 bildiri arasına girerek ödül kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber