Eskişehir'de KCK operasyonu: BDP eski il başkanı gözaltına alındı

Bölücü terör örgütü KCK'ya yönelik operasyonda, eski BDP Eskişehir İl Başkanı Yusuf Karataş gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa ve Eskişehir polisi, yaklaşık 4 ay önce terör örgütü KCK'ya yönelik ortak çalışma başlattı. Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK lehine yasa dışı faaliyet yürüttüğü, korsan gösterileri düzenleyip yönlendirdiği öne sürülen kişileri fiziki ve teknik takiple izlemeye aldı. Eski BDP Eskişehir İl Başkanı Yusuf Karataş'ın terör örgütü KCK üyesi olduğunu ve örgüt lehine yasa dışı faaliyet yürüttüğü, korsan gösterileri düzenleyip yönlendirdiği belirlendi. Gerekli çalışmalarını tamamlayan Eskişehir ve Şanlıurfa polisi, bu sabah savcılık kararı ile operasyon başlattı.

Polis, operasyon kapsamında Eskişehir Büyükdere Mahallesi'nde Yusuf Karataş'ın evine geldi. Çevrede geniş güvenlik tedbiri alan polis, ardından Yusuf Karataş'ın evinde arama yaptı.Aramada, suç unsuru olduğu değerlendirilen bazı doküman ve yayınlara, incelenmek üzere el konulduğu öğrenildi. Aramaların ardından Yusuf Karataş, gözaltına alındı. Karataş, emniyetteki işlemlerinin ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne götürülecek. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu arada, Yusuf Karataş, geçtiğimiz yıllarda Eskişehir'deki Dumlupınar Öğrenci Yurdu önünde toplanan BDP'li grupla birlikte polise taş ve sopalarla saldırmış ve olayda biri komiser, iki polis memuru yaralanmış, 34 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların üzerlerinde yapılan aramalarda 40 santimetre uzunluğunda demir çubuk, 2 adet demir sopa, 1 adet bıçak, 1 adet de muşta (kesici alet) ele geçirilmişti. Öğrenci kavgası süsü verilmek istenen olayda gözaltına alınların arasında, BDP Eskişehir İl Başkanı Yusuf Karataş ile bölücü terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK üyesi 6 üniversiteli de yer alması dikkat çekmişti.

Öte yandan Karataş, bir süre önce Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin hakkında yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Şanlıurfa'da gözaltına alınmış, hakkında yol tutuklaması kararı alındıktan sonra getirildiği Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'ndeki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber