Molotofçulara 12,5'ar yıl hapis

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 12:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

AĞRI'nın Diyadin İlçesi'nde bülücübaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünü bahane ederek yapılan korsan gösterilerde atılmak üzere molotof kokteyl hazırlayan Devrim Kayalı ile Emrah Özden, tutuklu yargıladıkları Özel Yetkili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 12'şer yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada bulunan ailesi, sanıklardan Devrim Kayalı'nın Kürtçe ifade vermek istemesine tepki gösterdi ve tehdit edildiğini söyledi.

Diyadin'de 13 Şubat 2011 günü, Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin 12'nci yıldönümünü nedeni ile düzenlenen eylemlerde kullanılmak üzere hazırlandığı belirlenen 15 şişe motolof kokteyli bir evde yapılan aramada ele geçirildi. Evde yaşayan ve üniversiteye hazırlanan ikisi de 21 yaşındaki Devrim Kayalı ile Emrah Özden, gözaltına alındı.

'Silahlı terör örgütüne üye olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak ve el değiştirmek' suçlarından Özel Yetkili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan 2 sanık, dün karar duruşmasına çıktı. Sanık avukatlarından Bayram Demir, patlayıcı maddelerin bulunduğu evin bahçe duvarının yıkık ve metruk olduğunu belirterek, molotof kokteylin müvekillerinden elde edildiğine dair yeterli delil olmadığını söyledi. Molotofun, örgüt çerçevesi içerisinde değerlendirilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Demir, "Molotof zaman zaman başka nedenlerde de kullanılmaktadır. Bu örgütün tekelinde değildir" dedi.

Sanık Emrah Özden, çarşı merkezinde Devrim Kayalı'yı gördüğünü ve alkollü olduğunu anlatarak, "Devrim'i önce dükkanıma götürdüm. Devrim'i üniversiteye hazırlandığı eve bıraktım. Alkolün etkisiyle kendine zarar verir düşüncesiyle o gece yanında kaldım. Polisler evde arama yaptıklarında molotofları gördüm fakat kimin koyduğunu bilmiyorum" diye konuştu.

Devrim Kayalı ise Kürtçe savunma yapmak istedi. Mahkeme Başkanı Ahmet Korkmaz, Kayalı'ya bugüne kadar hep Türkçe savunma yaptığını hatırlattı. Oğullarının Kürtçe savunma yapmasına sinirlenen ve duruşmayı izlemek için hazır bulunan ailesi Devrim Kayalı'ya tepki gösterdi. Aile fertleri, "Neden Kürtçe konuşuyorsun? Ağabeylerin öğretmen senin" diyerek gözyaşı döktü. Devrim Kayalı'nın ağabeyi Erol Kayalı, mahkeme heyetine kardeşinin cezaevinde Kürtçe savunma yapması konusunda cezaevinde tehdit edildiğini ve kandırıldığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, Devrim Kayalı ile Emrah Özden'i TCK'nın 315'inci maddesi uyarınca terör örgütüne silah sağlamak, patlayıcı madde temininden dolayı 12'şer yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Duruşma sonunda Devrim Kayalı'nın ablası, baygınlık geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber