Bakan Çelik: Tek bir torpilli atama varsa Meclis'te özür dileyeceğim

Haber Giriş : 08 Haziran 2005 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in hükümete yaptığı 'vekil bürokrat' uyarısı ile tırmanan kadrolaşma tartışmalarına Milli Eğitim Bakanı Çelik'ten savunma geldi.

TBMM Genel Kurulu'nda dün CHP'li Berhan Şimşek'in gündem dışı konuşmasına yanıt veren Çelik, hükümetinin 'kadrolaştığı' yolundaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu. Çelik, işbaşına geldikleri günden bu yana 58 bin öğretmen ataması yapıldığını söyledi. Çelik, Sağlık Bakanlığı'nın da mahrumiyet bölgelerine 13 bin personel gönderdiğini hatırlatarak, "Bu personelin hepsi sınavlarla seçilmiştir. Bunun neresi kadrolaşma?" diye konuştu. Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir tek torpilli atama yapıldığının kanıtlanması durumunda Meclis'te özür dileyeceğini de belirtti ve aksi durumunda iddia sahiplerinin de kendilerinden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Demokratik yöntemlerle işbaşına gelmiş hükümetlerin, kendi yöneticilerini seçmesi normaldir. Yöneticileri değiştirmek başkaları için âdet de bizim için kabahat mi?"

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber