Rize'de Türkçe Olimpiyatı rüzgarı esecek

Bu yıl 10.'su düzenlenecek olan 'Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın il etkinlikleri kapsamında 21 ülkeden 61 öğrenci, Rizeli vatandaşlarla buluşacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahika Eğitim Kurumları Genel Müdürü Şaban Erdem, beraberindeki Rize Eğitimciler Derneği (REDER) Başkanı Ali Atasoy ve olimpiyat düzenleme kurulu üyesi Mustafa Erdoğan ile birlikte Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Bu yıl 10.'su gerçekleştirilecek olan ?Uluslararası Türkçe Olimpiyatları? ile ilgili basın mensuplarına bilgiler veren Erdem, "Türkçe olimpiyatları, Türk milletinin üzerinde ittifak ettiği ortak değer haline geldi. Dünyanın her kıtasında Türk bayrağını dalgalandıran Türk okulları her kesimden aydını, sosyal, kültürel meselelerde farklı düşünseler de müşterek bir noktada buluşturdu. Dünyanın en kapsamlı organizasyonları arasında gösterilen Türkçe Olimpiyatları bu yıl 135 ülkeden gelen dilleri, dinleri, renkleri ve kültürleri farklı bin 500 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek." dedi.

Türkçe olimpiyatlarının sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü esas aldığına dikkat çeken Erdem, şöyle dedi: "2003 yılında 17 ülkeden 62 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen olimpiyatlar bugün ülke ve öğrenci katılımlarında rekor seviyeye ulaştı. Yapılacak olimpiyatların il etkinlikleri 40 ilde yapılacak. Bu etkinlikler REDER öncülüğünde ilk olarak Rize'de yapılacak. 29 Mayıs'ta ilimize gelecek olan 21 ülkeden 61 öğrenci, 30 Mayıs'ta saat 20.30'da Rize Yeni Şehir Stadyum'unda Rizelilerin karşısına çıkacak. Türkçe konuşan ve bize bizim şarkılarımız, şiirlerimiz, türkülerimiz ve horonumuzla seslenecek öğrencilerimizin bu harika gösterisine tüm Rizelileri bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber