Aile Hekimleri ve Kızılay 'şiddete karşı' bir araya geldi

Samsun Aile Hekimleri Derneği ile Türk Kızılayı Samsun Şubesi sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kızılayı Samsun Şubesi'nde bir araya gelen Kızılay Samsun Şubesi yönetimi ve Samsun Aile Hekimleri Derneği yönetimi yaptıkları ortak açıklamada hekimlere yönelik yapılan saldırıları kınadı, şiddetin önüne geçilmesi için gereken önlemlerin alınmasını istedi.

Hekimlere yönelik yapılan saldırıların sebeplerinin ortadan kaldırılması gerektiğini savunan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, "İnsan hayatı için mücadele eden, çalışan, emek veren sağlık çalışanları görevleri başında hizmet verdikleri kişiler tarafından şiddete maruz kalmaktadır. Bu bütün toplumu çok üzüyor. İnsan sağlığı için hizmet veren insanların bütün saldırılara maruz kalmasının sebepleri ne ise ortadan kaldırılmalı, hangi olumsuz şartlar varsa bu şartlar düzeltilmeli ve hekimlerin bu tür saldırılara maruz kalması engellenmelidir. Bu insafsızca, vicdansızca ve hunharca olayları Türk Kızılayı olarak kınıyoruz. Çalışma şartlarının çok ağır olduğunu bildiğimiz hekimlerin çalışma şartlarının düzeltilmesini arzu ediyoruz. Basının da bu konuda daha duyarlı davranarak şiddeti reklam ve tanıtma yerine daha usulüne uygun ve yatıştırıcı bir şekilde vermesi, teşvik edici değil önleyici yayın yapmasını arzu ediyoruz. Bütün kamu personelinin uğradığı bu tür saldırıları kınıyoruz" dedi.

Türkiye'de uzun zamandır hekime şiddet olaylarının olduğunu belirten Samsun Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Tolga Sucu, "Bizler en baştan beri bir hekim olarak kınıyoruz. Öncelikle Türkiye'de 2005 yılından beri sağlık sistemi tamamen değişti. Fakat halk bu konuda hiç bilgilendirilmedi. Hekimler halk ile karşı karşıya bırakıldı. Halkı bilgilendirmek maalesef hekimlere bırakıldı. Öncelikle halkın sağlık sistemi hakkında ayrıntılı bilgilendirilmesi gerekiyor. Şimdiye kadar olan şiddet olaylarını kınıyoruz. Bu konuda ciddi adımların atılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber