Kayseri'de 42 lise binası tadilata alınacak

Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, il genelinde eksiklikleri bulunan 42 lisenin ihtiyaçlarına göre bakım ve onarımını yaptıracak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, ilköğretim okulları ile anaokullarını yapıp tüm ihtiyaçlarını karşılayan kurumlarının, bu yıl ilk defa liselerinde onarım işi ihalelerini yapmaya başladığını belirtti. Anaokullarına ayrılan 4,5 milyon TL'lik kaynakla ilköğretim okulları yatırımının bu yıl 20 milyon TL'ye ulaşacağını hatırlatan Atsız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde il genelindeki liselerin genel bir kontrolden geçirildiğini ve eksikliklerinin tespit edildiğini ifade etti.

İlçelerde dâhil olmak üzere tüm lise türlerinde bakım ve onarıma ihtiyaç duyan 42 lise için hazırlıkların yapıldığını ve ihaleye çıkıldığını kaydeden Atsız, şu bilgileri verdi: "Kocasinan, Melikgazi, Felâhiye, Pınarbaşı, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı, Bünyan ve İncesu ilçelerindeki 42 lise binasının çatı aktarımı, pencerelerinin PVC yapımı, elektrik, su, kalorifer tesisatlarının yenilenmesi, Atatürk büstü kaidesinin yenilenmesi, mantolama yapılması, doğalgaz dönüşümü gibi ihtiyaç duyulan işleri belirlendi. Bu okullarımızın yeni eğitim öğretim yılında daha modern ve eksiksiz hazırlanabilmesi amacıyla tüm ayrıntılar düşünüldü. Yaz tatili süresince yapılacak çalışmalar yeni eğitim öğretim yılı öncesinde bitirilecektir.''

Mustafa Atsız, 42 lisenin bakım onarım ihalesinden 6'sının yapıldığını ve kalan ihalelerin ise en kısa sürede yapılarak sonuçlandırılacağını belirtti.

Öte yandan, İl Özel İdaresi Teknik Hizmetler Birimi'nde Sümer Anadolu Lisesi, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi, Hisarcık Lisesi, Merkez Endüstri Meslek Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bakım onarım ihaleleri ayrı, ayrı 20'nin üzerinde firmanın katılımıyla yapıldı. İhaleleri kazanan firmalar, komisyonun yapacağı değerlendirmenin ardından kesinlik kazanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber