Askeri alan mağduru mahalleliler yargıya gidiyor

İzmir'in 35 çılgın projesi arasında yer alan İzmir-İstanbul otoyolunun Doğanlar-Naldöken geçişi üzerindeki evlerin kamulaştırılmasında kendilerine ödenen para ile sokakta kalacaklarını söyleyen mahalle sakinleri, haklarını aramak için yargı süreci başlatacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgede mağdur olduğu belirtilen yüzlerce aile adına açıklamada bulunan Av. Mustafa Kemal Turan, sıkıntının İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı iki ayrı plandan kaynaklandığını söyledi.

Mahalleli ile birlikte basın açıklamasında bulunan Av. Turan, İzmir-İstanbul arasındaki karayolu ulaşım süresini 3,5 saate indirecek otoyolun planlarındaki en belirgin yanlışlığın Naldöken kısmında olduğunu savunarak, "Otoyolun İzmir başlangıcında hata yapılmıştır. Yol güzergâhından geçilmesi gereken nokta askeri alana girince, askeriye yasak diyor. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi de tamam diyerek anormal bir geçiş noktası meydana getiriyor. Askeri yetkililer, daha sonra sosyal tesislerini yenilemek için askeri alanın 250 dönümlük bölümünü TOKİ'ye satıyor. TOKİ de bu arsayı vatandaşa satıyor. Madem burası askeri alandı ve yol geçemedi, neden bu yeri sattınız?" şeklinde konuştu. Turan, vatandaşlara ödenen istimlak bedellerinin de yetersiz olduğunu belirterek, "Aynı mahallede, aynı bedel olması lazım. Verilenler, gerçek bedelin beşte biri oranında. Bazı yıkılacak evlere de altı aydır çarpı işareti koyuyorlar." dedi. Mahalle sakinleri de kendilerine verilen istimlak bedellerinin çok düşük olduğunu ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber