Çelik: Liseleri dört yıla çıkaran düzenleme ile ilgili önemli açıklamalar yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2005 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tüm genel ve mesleki teknik orta eğitim kurumlarına 2005-2006 eğitim ve öğretim yılından itibaren yeni kayıt olacak öğrencilerin, bu okulları dört yılda tamamlayacaklarını açıkladı.

Çelik, uygulamanın mevcut öğrencileri kapsamayacağını, "halihazırda lise birinci sınıfta veya hazırlıkta olan öğrencilerin, eski statüye tabi olarak eğitim öğretime devam edeceklerini" bildirdi. Çelik, Anadolu liseleri ile süper liselerin de 2005-2006 öğretim yılından itibaren "Anadolu Lisesi" adıyla tek program adı altında birleştirileceğini söyledi.

Ortaöğretimde eğitim-öğretim süresinin 4 yıla çıkarılmasıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Çelik, "Yabancı dil öğretimi ağırlıklı olarak ilköğretimde başlatılacak, 4, 5, 6 ve 7. sınıflarda ağırlıklı olarak verilecektir. AB ve OECD ülkelerinde olduğu gibi, yabancı dili günlük hayatta kullanılabilir kılmak amacıyla öğretim programları ve haftalık ders sayıları belirlenecektir" dedi.

Çelik, fen, Anadolu, Anadolu güzel sanatlar, spor, Anadolu öğretmen ve Anadolu mesleki ve teknik orta öğretim programlarının uygulandığı liseler ile imam hatip liseleri ve Anadolu imam hatip liselerinin yeniden yapılandırılmasında kendi statülerinin göz önünde bulundurulacağını kaydetti. Bu okulların öğrenci alımı ve öğretim programları itibariyle mevcut statülerinin korunacağını belirten Çelik, bu okullarda da öğretim süresinin hazırlık süresi olmaksızın 4 yıl olacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber