Dicle Üniversitesi Rektörü : Bölgeye terörden dolayı hocalar gelmek istemiyor

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, ?Bölgeye terörden dolayı hocalar gelmek istemiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konferansa davet ettiğimiz insanlar bile bu bahaneleri gerekçe gösteriyor.? dedi.

Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, yönetime geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaları anlattı. Dicle Üniversitesi Havuz Başı Sosyal Tesisleri'nde değerlendirme toplantısı düzenleyen Saraç, 4 yıllık faaliyetleri slayt eşliğinde anlattı. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, rektör yardımcıları Prof. Dr. Aytekin Sır, Prof. Dr. Mustafa Arıca, Prof. Dr. Aslan Bilici, Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Eyigün, ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Saraç, medyada yer alan olumsuz haberlerin genele yayılarak emekleri gölgelediğine dikkat çekti. Akademisyenleri üniversiteye getirmek için ciddi bir çaba içerisinde olduklarını ifade eden Saraç, bölgenin terörle anılmasından dolayı hocaların Diyarbakır'a gelmek istemediklerini dile getirdi. Bir konferans için bile davet ettikleri insanların çeşitli bahanelerle gelmek istemediklerini söyleyen Saraç, ?Daha sonra ikna ettiklerimde geldikten sonrada teşekkür ederek çok beğeniyorlar. Bölgedeki terör etiketini kaldırmamız gerekiyor.? diye konuştu.

?ÇÜRÜMEYE YÜZ TUTAN BİNALARI HASTANELERE ÇEVİRDİK?

Maliyeti 44 milyon lirayı aşan hastane projelerinin yanı sıra tıpta kullanılan birçok malzemeyi üniversiteye kazandırdıklarını kaydeden Saraç, ?4 yıla birçok etkinliği ve çalışmayı sığdırdık. İlk buluşmamız 4 yıl önce gerçekleşti. O dönemde bir kitapçık dağıttık ve o kitapçıklarda yer alan hedeflerinin yüzde doksanını gerçekleştirdik.? şeklinde konuştu. Çürümeye yüz tutan binaları hastanelere çevirdikleri bilgisini veren Saraç, mükemmellikte kararlılık ödülünün de çalışmaları gösterdiğini belirtti.

Üniversitedeki akademik kadroyu bin 265'ten bin 762'ye çıkardıklarını belirten Saraç, ?Fakülte sayısını 10'dan 13'e, araştırma merkezlerini ise 8'den 21'e yükselttik. Öğrenci sayısını 13 bin 500'den, 24 bin'e çıkardık. Öğrenci sayısı çok olan üniversitelerin uzaktan eğitim kapsamında verdikleri eğitim ile bu sayıyı zenginleştirdik. Dicle Üniversitesi bünyesinde İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) ile uzaktan eğitime geçtik. Uzaktan eğitim ilerde diğer bölümlere de uygulanacak. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin, 7'den 77'ye her kesime hitap eden kursları ile çalışmalara imza attık. Özellikle son dönemde Kürtçe, Osmanlıca, Süryanice, Arapça gibi alanlarda açtığımız kurslarla gündeme geldi. Ayrıca 41 alanda da devam eden kurslarımız var.?

Düzenlenen birçok bilimsel, sosyal ve sportif faaliyetlerde önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Saraç, öğrencilerin de birçok başarıyı elde ettiğini söyledi. Yurt dışındaki birçok üniversiteyle işbirliği çalışmaları yürüttüklerine vurgu yapan Saraç, yürütülen projeler kapsamında öğrencilerin yurt dışına gönderildiğini dile getirdi.

?KÜRTÇE DİLİ VE EDEBİYATI İÇİN YÖK'E BAŞVURDUK?

Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Edebiyatı Bölümü bünyesinde Kürt Dili Edebiyatı Anabilim Dalı'nın açılmasına karar verdiklerini ifade eden Saraç sözlerini şöyle sürdürdü: ?Senato, ayrıca Tıp Fakültesi ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi bünyesinde de Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulmasını karara bağladı. Dicle Üniversitesi Senatosu'nda değerlendirilen her iki konu da oybirliği ile kabul edildi. Alınan karar ile edebiyat, eğitim ve tıp fakültelerinde Kürtçe'nin öğretilmesi için çok önemli adımlar atılmış oldu.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber