İkinci OSB'nin, 2013 sonbaharında tamamlanması hedefleniyor

Erzurum'da, bu yıl Ocak ayında altyapı proje ihalesi yapılan Pasinler yolu üzerindeki 2. Organize Sanayi Bölgesi(OSB)'yle ilgili bilgilendirme toplantısı Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)'nda yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2. OSB'deki çalışmalarını en kısa zamanda bitirme arzusunda olduklarını vurgulayan Vali Sebahattin Öztürk, "Benim bu konudaki şahsi düşüncem 2013'ün güz aylarında hazır olursa bizim için iyi bir zamandır." dedi.

Toplantıda konuşan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 216 hektarlık alanın ilk etapta 50 hektarlık bölümünde yapılacak altyapı çalışmalarının aksamadan yürümesi için çaba gösterildiğini söyledi. Vali Öztürk, "Biraz gecikmiş olsak bile netice itibariyle artık 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin startını verdik. İlk etapta ihtiyacı karşılayacak büyüklükte bir alanda altyapı çalışmaları yapacağız. Altyapı proje ihalesini biz yaptık, üst yapısını da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapacak. Biz, bize düşen kısmı kendi sermayemizle yaptık. Mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nde günün şartlarına göre bir değişiklik yapılamayacağı için, yapılanın da yaramıza merhem olmadığını gördüğümüz için ikinci Organize Sanayi Bölgesi ihtiyacı doğdu. Amacımız; müteşebbislerimize, yatırımcılarımıza işlerini daha rahat yapabilecekleri, üretim için uygun şartları sağlayabileceğimiz yerler tahsis etmek. Daha önce yaptığımız bir toplantıda ilgili kişi ve kuruluşlarla işe neresinden başlayacağımız konusunda istişarelerde bulunduk." diye konuştu.

2. OSB'deki çalışmalarını en kısa zamanda bitirme arzusunda olduklarını vurgulayan Vali Öztürk, "Bu konuda makul olmak, reel düşünmek lazım. Benim bu konudaki şahsi düşüncem 2013'ün güz aylarında hazır olursa bizim için iyi bir zamandır. Çünkü biz bu ihale sürecini de hesaba katarak 2012 yılını bir miktar geçiyoruz. Eylül başında projemiz bize teslim edilecek. İhalede de 1 yıl içerisinde yapma şartı koyarak ifade ettiğimiz tarihte tamamlanacağını hesap ediyoruz." diye konuştu.

Vali Öztürk'ün konuşmasının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, 2. OSB alanında yapılan çalışmaların mevcut durumu hakkında bir sunum yaptı. Daha sonra 50 hektarlık alanda altyapı proje ihalesini hazırlayan mühendislik firmasının yetkilisi Yakup Güngör de altyapı projesiyle ilgili bilgilendirme yaptı. Toplantının sonunda, Vali Sebahattin Öztürk, ETSO Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber