Öğrenciler, küçük arkadaşlarına 'diş sağlığı'nı anlattı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 12. sınıf öğrencileri, köy okullarındaki ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerine diş sağlığıyla ilgili bilgi verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 12. sınıf öğrencileri, köy okullarındaki ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerine diş sağlığının önemini anlattı. Silvan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 12. sınıf öğrencileri, ilköğretim öğrencilerine diş fırçası ve diş macunu da hediye etti. 1 hafta boyunca "diş ve dişin yapısı", "ağız ve diş sağlığı", "diş hastalıklarına karşı sağlıklı gıdalar", "dişi doğru fırçalama teknikleri", "sağlıklı dişlere nasıl ulaşılır" ve "diş fırçası seçme teknikleri"

konularında bilgi alan ilköğretim öğrencileri, uygulamadan memnun kaldıklarını söylediler.

Silvan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 12. sınıf öğrencisi Şilan Dağhan, "Öğrenci kardeşlerimizi diş sağlığıyla ilgili bilgilendirmekten çok memnunum. Öğrenci kardeşlerimizin bizi heyecanla dinlemesine ve bizden bir şeyler öğrenmesine çok sevindik. Böyle seminerlerin devam etmesini diliyoruz. Okullar bizi memnuniyetle karşıladı, biz de bundan çok memnun kaldık. Bu projenin yapılmasına izin verdikleri için Silvan Kaymakamlığı'na ve Silvan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne grubumuz adına teşekkür ediyorum, emeği

geçen herkesin eline sağlık" dedi.

Yapılan çalışmalarda 10 öğrenci ve 12 gözetmen öğretmen tarafından bilgilendirme çalışması yapılan köylerde bin adet diş fırçası ile bin adet diş macunu dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber