İzmir'de şantaj operasyonu: 9'u muvazzaf asker 28 kişi gözaltında

İzmir Emniyeti, 1,5 yıldır teknik takiple izlediği 'fuhuş ve şantaj' çetesine dün operasyon düzenledi.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Emniyeti, 1,5 yıldır teknik takiple izlediği 'fuhuş ve şantaj' çetesine dün operasyon düzenledi. 11 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 9 muvazzaf askerle birlikte toplam 28 kişi gözaltına alındı.Bunlar arasında 2 albay ve bir yarbayın da bulunduğu öğrenildi. Zanlıların, yurtdışından getirdikleri kadınlar aracılığıyla lüks otellerdeki fuhuş sırasında bürokrat ve askerî personelin görüntülerini çektiği ve şantaj yaparak askerî içerikli gizli belgeleri ele geçirdiği iddia ediliyor. Söz konusu belgelerin üçüncü şahıslara satıldığı ileri sürülüyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince tespit edilen bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlatıldı. Yaklaşık 1,5 yıl süren teknik ve fiziki takip sonrasında suç örgütü üyelerinin, aralarında üniversite öğrencisi genç kızlar ve yabancı uyrukluların da bulunduğu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları belirlendi. Söz konusu kadınların, zengin işadamları, bazı bürokratlar ve askerî personelle birlikte oldukları belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren emniyet, bazı askerlerin de işin içinde olduğunu tespit etti.

Buna göre, lüks otellerde yapılan fuhuş sırasında bürokrat ve askerî personelin görüntüleri üçüncü kişiler tarafından çekiliyordu. Söz konusu görüntülerle bu kişilere şantaj yapıldığı ve askerî içerikli gizli belgeleri temin ettikleri öğrenildi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Muğla, Manisa, Zonguldak, Ordu, Sakarya ve Denizli'de eşzamanlı yapılan operasyonda 9'u muvazzaf asker olmak üzere toplam 28 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda askerî belge ile dijital materyal ele geçirildi. Bu arada, gözaltına alınan askerî personelin lojmanında aramaların sürdüğü öğrenildi.

Gözaltına alınan askerlerden 2'sinin albay, 1'inin yarbay olduğu bildirildi. Marmaris'te marina işletmeciliği yapan bir işadamı ile yanında çalışan emekli albayın da gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Pamukkale Üniversitesi öğrencisi olan ve suç örgütünde aktif rol oynadığı iddia edilen N.K. isimli bayanın (25) üzerinde askerî tesislere giriş kartı bulundu. Şüphelinin çevresine, kendisini, 'üsteğmen' olarak tanıttığı öğrenildi. Zanlının evinde ise polis kıyafetleri ile çok sayıda askerî belge bulundu. Suç örgütünün, fuhuş yaptırdığı kadınlar aracılığıyla askerî personellerin uygunsuz görüntülerini çekerek, bu kişilere şantaj yaptığı ve çeşitli askerî bilgilere bu şekilde ulaştığı iddia edildi. Ele geçirilen gizli belgelerin daha sonra üçüncü şahıslara satıldığı ileri sürülüyor.

Bu arada, muvazzaf askerlerin evlerinde, savcı gözetiminde arama yapıldı. Daha sonra dokuz muvazzaf asker gözaltına alınarak Merkez Komutanlığı'na götürüldü. Dokuz muvazzaf askerin işlemleri Merkez Komutanlığı'nda yapılacak. Şüphelilerin hepsi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber