Dr. Şen'den tek hekim raporu tepkisi

Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gürbüz Şen, sürücü kurslarına kayıt için istenen sağlık raporunda, tek hekim raporunun da kabul edileceği kararına tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şen, ?Mevzuat değişikliği yapılmadan tek hekim raporuna göz yummak vatandaşları aile hekimlerine karşı kışkırtmaktadır? dedi.

Dr. Gürbüz Şen, yazılı bir açıklama yaparak, ehliyet almak için istenen sağlık raporundaki son düzenlemeyi eleştirdi. Mersin Aile Hekimleri Derneği olarak, sürücü kurslarına kayıt için istenen sağlık raporu ile ilgili son bir aydır yaşanan gelişmeleri şaşkınlıkla izlediklerini belirten Dr. Şen, yaşananları trajikomik olaylar olarak nitelendirdi. Nisan ayı içerisinde Resmi Gazete'de ?Milli Eğitim Bakanlığı ve sürücü kursları kayıt işlemlerinde sağlık kurulu raporu istenir? şeklinde bir yönetmelik değişikliği yayınlandığını ve ilgili branşların belirtildiğini aktaran Şen, ?Doğru olan ve yapılması gereken budur. Aynı bakanlık, 15 gün sonra Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe rağmen, bürokratik işlemlerin azaltılması adı altında tek hekim raporunun da kabul edileceğini resmi yazıyla duyuruyor. Ehliyet almak ülkemiz de çok kolaylaşmıştır. Nasıl yapıldığını herkesin bildiği komedi bir pratik sınavla ehliyet verilmekte olup, daha sonra aynı sürücü kursları ehliyet alanlara yönelik direksiyon eğitimleri düzenlemektedirler? ifadelerini kullandı.

Türkiye'de her geçen gün trafik kazalarında ölümler ve sakat kalmaların hızla arttığına dikkat çeken Şen, bunun nedeninin yeniden sorgulanması gerektiğinin altını çizdi. Ehliyet almanın her geçen gün kolaylaştırıldığını, trajikomik sınavlarla ehliyet verildiğini vurgulayan Dr. Şen, bunun yeniden düşünülmesi ve düzenlenmesi gereken bir durum olduğunu kaydederek, şunları söyledi: ?Milli Eğitim Bakanlığı kendi yönetmeliğinde sağlık kurulu raporu isterken neden tek hekim raporu olabilir demektedir? İçişleri Bakanlığı dosyada yönetmelik gereği sağlık kurulu raporu olması gerekirken neden tek hekim raporunu kabul etmektedir? Mevzuat değişikliği yapılmadan tek hekim raporuna göz yummak vatandaşları aile hekimlerine karşı kışkırtmaktadır. Mevzuat gereği istenecek konsültasyonlar daha masraflı ve bürokratiktir. Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ilgili yönetmeliklerle hukuken kendilerini korurken, aile hekimlerini sürücü belgesi çıkartılırken tek hekim raporuna zorlamanın doğru olmadığını düşünmekteyiz.?

Mersin Aile Hekimleri Derneği olarak, sürücü belgelerinin ilgili yönetmelikler değiştirilmeden tek hekim raporu olarak düzenlenmesini doğru bulmadıklarını ifade eden Dr. Şen, yönetmelik yönünde hareket edeceklerini bildirerek, ?Aile hekimleri yönetmelik gereği ilgili tüm konsültasyonları isteyeceklerdir. Doğru olan sağlık kurul raporu alınmasıdır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber