Adana'daki 'internet borcu' cinayeti

İnternet borcu yüzünden 1 kişiyi öldürüp, 5 kişiyi yaraladıkları iddia edilen 4 kişinin ömür boyu hapisleri istendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da internet borcu yüzünden 1 kişiyi öldürüp, 5 kişiyi yaraladıkları iddia edilen 4 kişinin, müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Levent Mahallesi, Levent Caddesi'nde internet kafe işleten Süleyman A. (20), internete girip borçlanan Murat Yakut'a (23) 1 Ocak'ta sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan borcunu ödemesini istedi. İddiaya göre, küfürlü ve tehditli yazışmalar sonunda Murat Yakut, akrabaları Ömer (27), Aziz (30), Gökhan (23), Emin (52) ve Sabri Yakut (22) ile birlikte konuşmak için internet kafeye gitti. Süleyman A. ve akrabaları ile çıkan kavgada Ömer Yakut, kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Sol elinin 2 parmağı kopan ve daha sonra hastanede dikilen Emin ile birlikte Aziz, Gökhan, Murat ve Sabri ise yaralandı.

Olayın ardından Süleyman A. ile akrabaları olan Selahattin A. (34), Mirzettin A. (32), Mehmet Nezir A. (25) kardeşler, 17 Ocak'ta Manisa'da yakalandıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı, internet borcu yüzünden işlenen cinayetle ilgili soruşturmayı tamamlayarak 4 katil zanlısı hakkında Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?Kasten öldürme ve yaralama' suçundan dava açtı.

Mahkemece kabul edilen iddianamede; katil zanlılarından Süleyman A.'nın, bir elinde bıçak diğer elinde satırla kime vurduğunu hatırlamadığını; Selahattin A'nın ise, sadece Sabri'yi yaraladığını, diğer 2 şüphelinin ise kimseye bir şey yapmadıklarını söyledikleri belirtildi.

Müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istenen 3'ü kardeş 4 şüpheli hakkında ayrıca, 4 kişiyi yaralamak suçundan 3 yıl ile 6 yıl arasında hapis cezası daha isteniyor.

Olayda ölümden kurtulan tutuksuz müşteki sanık Sabri Yakut hakkında ise, ?tüfekle 2 kişiyi tehdit etmek' suçundan 6 yıl hapsi talep edildi.

Dava, önümüzdeki günlerde mahkemede görülmeye başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber