Afyonkarahisar'da 10 bin kişi kayıt altına alındı

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Afyonkarahisar İl Müdürlüğü, kayıt dışı istihdamla mücadeleye yönelik yaptığı çalışmalarda 10 bin kişiyi kayıt altına aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenli İl Müdürü Kerim Aslan, düzenlediği toplantıda 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yapacakları etkinlikler hakkında basına bilgi verdi. Aslan, hafta nedeniyle protokol ve sivil toplum örgütlerinin ziyaret edileceğini, okullarda sosyal güvenliğin dünü, bugünü ve vatandaşların hak ve yükümlülükleri ve kayıt dışı istihdam konularının anlatılacağını söyledi. Aslan, bunun dışında yeşil kart ve genel sağlık sigortası hakkında bilgilendirmelerin devam edeceğini anlattı.

SGK'nın kendisini her açıdan yenileyerek vatandaşların taleplerinin en kısa sürede cevaplandırıldığını ifade Aslan, iller arasındaki yazışmaların ve evrak alış verişinin online ortamda yapıldığını belirtti.

Aslan, ?Biz Afyonkarahisar olarak 81 ilin içinde performansta ikinci olduk. Bu önemli bir gelişmedir. Taleplerin süresi içinde yerine getirilmesi, aylık bağlanma, kayıt dışı istihdamla yapılan mücadele, online veri alış verişi gibi kriterler yer almaktadır. Biz kayıt dışı program doğrultusunda ilçelere köylere kadar giderek bunları anlattık. Kaymakamlar, belediye başkanlarıyla toplantılar düzenledik bilgilendirmeler yaptık.? dedi. Aslan, son 4 yıl içinde 137 bin adet ihbar ve şikayet adlıklarını ifade ederek, bunun üzerine özel bir ekip kurarak 70 bin evrakı kontrol ettiklerini, 10 bin kişinin kayıt altına alındığını anlattı.

Kerim Aslan, sosyal güvenlikte öncelikle vatandaşın beklentileri doğrultusunda, vatandaş odaklı, memnuniyet sağlanması için hizmet verilmesi esasının olduğunu ifade ederek, ?Biz kurum olarak vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaş memnuniyeti sağlanmasında ki ilkelerimizden bir tanesi doğru, kaliteli ve hızlı hizmetin verilmesidir. Bu hizmetleri Afyonkarahisar'da gerçekten başarı ile uyguladığımıza inanıyorum. Afyonkarahisar'da 9'u ilçelerde olmak 11 adet SGK Merkez Müdürlüğü'müz faaliyettedir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber