Yücelik: Ovit Tüneli, Karadeniz'i Doğu'ya ve Güneydoğu'ya yaklaştıracak

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, 130 yıllık büyük bir proje olan Ovit Tüneli'nin bölgelerin ekonomik anlamda kalkınmasına ciddi fayda sağlayacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yücelik, bir zamanlar hayal olan bu yatırımın Karadeniz'i önce Doğu'ya, ardından da Güneydoğu'ya yaklaştıracağını ve bu bölgelerin kalkınıp gelişmesine, destek olacak tarihi bir proje olduğuna dikkat çekti.

Karadeniz Bölgesi'ni Doğu'ya bağlayacak olan Ovit Tüneli'nin temelinin 13 Mayıs Pazar Günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak olması Erzurumlu iş dünyasını memnun etti.

2 bin 640 rakımlı Ovit'te yapılacak tünelin, 15 kilometre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise en uzun tünellerinden biri olacağını belirten Yücelik, "İkizdere'nin Sivrikaya köyünden başlayıp, İspir ilçesinden çıkacak ve çift tüp şeklinde inşa edilecek tünel projesinin 2015 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor. Tünel, Erzurum açısından büyük bir önem taşıyor. Rize ile Erzurum arasındaki karayolu mesafesi 60 kilometre kısalacak. 4-5 saatlik ulaşım süresi ise 2 - 2,5 saate inecek. Ayrıca, tünelin bitirilmesiyle artık Erzurum-Rize yolu özellikle kış aylarında çığ ve heyelan sebebiyle kapanmayacak." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber