Dünya Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası

AK Parti Kilis milletvekili Ahmet Salih Dal, Hemşirelik, güç çalışma şartları içerisinde özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslek olduğunu belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Dal, Hemşirelik zor şartlar altında, insan sağlığına kendini adamış, özveri ve hoşgörü ile mesleğini icra eden kişiler olduğunu belirtti.

Dal, "Hemşirelik, kaynağını toplumsal ihtiyaçlardan alan, insan hayatıyla birebir ilgili bir meslektir. Hemşireler, dünyanın her köşesinde din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin insanlara hizmet vermektedir. Bu nedenle, sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin,bu mesleği icra etmesi mümkün değildir; çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir. Her türlü olumsuzluklara, maddi ve manevi zorlukta ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin hemşireler haftasını kutlar, selam ve saygılar sunarım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber