BİK Genel Müdürü Atalay: Yerel basın olmadan demokrasi olmaz

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Tekirdağ'daki yerel gazete sahipleri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ı makamında ziyaret eden Atalay, ziyaretlerin ardından valilik toplantı salonu'nda gazetecilerle görüştü.

Atalay, toplantıda yaptığı konuşmada, Basin İlan Kurumu olarak bütün illere yakın durmaya çalıştıklarını söyledi.

Yeni şubeler açarak basınla birlikte sorunları çözmek istediklerini belirten Atalay, ''Bizler, 'Yük olmaya değil yük almaya geldik' sloganıyla siz yerel basın ile birlikte, sizleri geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz.'' diye konuştu.

Yerel basının önemine değinen Atalay, ''Yerel basın olmadan demokrasi olmaz. Yerel basın yörenin sesi, soluğu, her şeyidir. Ulusal basının can damarlarıdır. Bir ilde yerel basın olmazsa orada ulusal basın da olmaz. Bu güzel yöreyi cennete çevirmenin, yaşanabilir bir hale getirmenin barış içinde yaşayabilmenin yolu basının ciddi çalışmasından geçiyor.'' şeklinde konuştu.

Atalay, şunları kaydetti: "Tekirdağ'da, şubemizi açtık ve şube müdürümüz görevine başladı. Birlikte, siz basın mensuplarını dinlemek amacıyla buraya geldik. Her gittiğimiz yerde söylüyoruz, amacımız denetlemek, cezalandırmak, ürkütmek, asık suratlı bir kurum imajı çizerek sizleri korkutmak değil. Amacımız gülereryüzlü, sorun özmeye yönelik, hep çözüme odaklı, hep üreterek, hep sizin yanınızda yer alarak, sizleri yeşerterek daha iyi habercilik, daha iyi gazetecilik yapmanızı sağlamak ve daha çok güçlenmenizi, daha çok kazanmanızı, daha çok insanı istihdam etmenizi, sorunların çözümüne daha çok katkı sağlamanızı, yörenizi kalkındırmak için omuz vermenizi yörenizde olan biten sıkıntılı yalan yanlış şeyler olursa onları düzeltmek için özgürce haber yapmanızı sağlamak. Hür bir şekilde yorumlarınızı dile getirmenizi sağlamak, bu konuda da düzenleyici, denetleyici, destekleyici bir kurum olarak sizlerle omuz omuza çalışmaktır."

Atalay, daha sonra yerel gazete temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber