ÖMMS kurası için son başvuru tarihi 25 Mayıs

Bu sene ilk kez düzenlenen Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçlarına göre, kura ile yapılacak yerleştirmeler için adaylar 14 Mayıs ile 25 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kuraya en az yüzde 40 özürlü olan, ilköğretim mezunu, 18 yaşını tamamlayan adayların başvuru yapabileceği belirtildi. Adaylar herhangi bir sınava girmeyeceği, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacakları anlatılan açıklamada, ?Bir ortaöğretim kurumundan, ön lisans veya lisans programından mezun olan veya ÖMSS'nin yapıldığı yıl mezun olabilecek durumda olan özürlü adayların 20 Şubat-2 Mart 2012 tarihlerinde 2012-Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) başvuruları alınmış olduğundan, 2 Mart 2012 tarihi itibariyle bir ortaöğretim kurumundan (Lise) diploma almaya hak kazanan adaylar ile 2012-ÖMSS'ye ortaöğretim düzeyinde başvuran adaylar kuraya başvuramazlar. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, kuraya alınmış olsalar bile kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar." ifadeleri kullanıldı.

14 Mayıs'ta başlayan başvuru süresinin 25 Mayıs mesai saati bitiminde sona ereceği belirtilen açıklamada, ?Adaylar, Akbank, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ziraat Bankası ve Deniz Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı aracılığıyla başvuru ücretini (10 TL) yatırabileceklerdir. Başvuru yapmadan önce başvuru ücretinin yatırılmış olması gerekmektedir. Tüm adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezleri'ne gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü İl Müdürlüğü'nden başvuru yapacağı özür grubunu belirtir onaylı ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini, belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir. Bu belgesi olmayan adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları alınmayacaktır.? denildi.

Kuraya başvuruyla ilgili kural ve işlemlerin 2012-ÖMSS kılavuzunda yer aldığı aktarılan açıklamada, kılavuzun sadece ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinde bulunduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber