Satın alınan 10 akülü ve 20 manuel tekerlekli sandalye engellilere dağıtıldı

Karabük Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na aktarılan kaynakla, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla satın alınan 10 adet akülü ve 20 adet manuel tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa dağıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük Sakatlar Derneği önünde gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtım törenine Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere Vali Yardımcısı Ali Uysal, daire müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karabük Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdal Üngören, Karabük'te engelli vatandaşlara sunulan hizmetlerin azımsanamayacak bir noktada olduğunu ifade ederek, ?Her yaşta vatandaşımıza hizmet veren ilköğretim okullarımızdan, iş eğitim merkezlerine, iş kurumumuz tarafından açılan iş garantili mesleki kurslarımıza, evlerine özel öğretmen gönderilmek suretiyle verilen evde eğitim hizmetine, uzman doktor ve sağlık personeli tarafından verilen evde bakım hizmetine, yavrularımızın ücretsiz olarak faydalanabildiği özel rehabilitasyon merkezlerine, engelli bireylerimizin faydalanabildiği 2022 sayılı kanunla belirlenmiş özürlü maaşına, pek çok hizmet engelli vatandaşlarımızın istifadesine sunulmuştur. Ben bu hizmetlerin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? dedi.

Engelli vatandaşlar adına bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Bülent Kaya ise şunları söyledi: ?Engelliler Haftası, ülkemizde engellilerin sorunlarını dile getirmede ve bu sorunların çözümü için yapılması gerekenlerle ilgili hazırlanan bazı programlarla engellilerin sesinin duyurulduğu bir haftadır. Bugün burada sayın valimizin destekleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan 10 adet akülü araba ve 20 adet manuel tekerlekli sandalye dağıtımı için toplanmış bulunuyoruz. Karabük'te en son sayımlara göre 6 bin 104 engelli bulunmaktadır. Bugün dağıtılacak olan bu sandalyeler belki yeterli değildir. Ama bu büyük bir rakamdır. Ben sayın valimizden engellilere desteklerinin devamını diliyorum. Kendisine tüm engelli vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum.?

Tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılan Vali İzzettin Küçük ise yaptığı konuşmada, engelli vatandaşlarla aynı ortamı paylaştıklarını belirtti. Küçük, şöyle dedi: ?Engelli vatandaşlarımızı fark edeceğiz ve onlarla aynı hayatı paylaştığımızı unutmayacağız, onları görmezden gelmeyeceğiz. Bu çok önemlidir. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak için hepimize görevler düşüyor. Nedir bunlar? Evimizi ona göre düzenleyeceğiz. Mahallemizi, yollarımızı, kaldırımlarımızı, üst geçitleri onlara göre düzenleyeceğiz. Yine kamu binalarını, girişinden çıkışına kadar engelli vatandaşlarımızın istifade edebileceği şekilde düzenlemeliyiz. Devletimiz engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında pek çok tedbir almıştır. Evde eğitim, evde bakım, 2022 sayılı yasa ile maaş ödemesi, iş eğitim merkezleri vb birçok imkanı onlara sunmuştur. Burada yanlış bir algı da var. Engelliler ile ilgili tüm çalışmaları devlet yapmalı. Böyle bir şey yok. Bu konuda tüm bireylere görevler düşmektedir. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Ben şuna inanıyorum. Engelli vatandaşlarımızın yaşamları kolaylaştıkça, bizim de yaşamımız kolaylaşacaktır. Onlar zorluk çekerse, bizler de bu zorluğu çekeriz. Ben haftanızı kutluyorum. Hepinize sağlık ve mutluluklar diliyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber