Baz istasyonları değil, bilinçsiz kullanım zarar veriyor

Giresun Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yayın Topluluğu tarafından 'Elektronik Haberleşme Cihazlarından Kaynaklı Elektromanyetik Işının ve Güvenli İnternet' konulu konferans düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi'nde düzenlenen konferansta Elektronik Mühendisi Mustafa Semerci, Elektrik Mühendisi Hasan Toprak, konuşmacı olarak yer aldı.

Öğrencilerinilgi gösterdiği konferansa ise Vali Yardımcısı

Bülent Kara, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Şensöz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Samsun Bölge Müdürü Muhterem Çöl ve öğretim görevlileri katıldı.

Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Şensöz, günümüzün en önemli konularından biriyle ilgili konferansa ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Samsun Bölge Müdürü Muhterem Çöl ise yaptığı konuşmada bilişimin yaşam tarzı haline geldiğini söyledi.

Konferansta güvenli internetle ilgili sunum yapan Hasan Toprak, internetim faydalı kullanılması halinde mükemmel bir icat, zararlı kullanılmasında ise acımasız bir düşman dolduğuna dikkat çekti.

Elektronik Haberleşmede Cihazlarından kaynaklı Elektromanyetik konulu sunumu yapan Elektronik Mühendisi

Mustafa Semerci ise telsiz, cep telefonu gibi elektronik iletişim sağlayan cihazların doğru kullanılması halinde zararlarının en aza indiği, bilinçsiz kullanılması halinde ise zararlarının arttığına dikkat çekti.

Semerci "Dünyada özellikle baz istasyonlarıyla ilgili

yapılan araştırmalarda yüzde 80 oranında zararsız olduğu belirtiliyor. Bunun yanı sıra bilinçsizce kullanılan her türlü elektronik iletişim araçları ise elbette zararlıdır. Bu yüzden doğru ve bilinçli kullanmalıdır. GSM Operatörleri daha fazla abonesine hizmet vermek adına bölünmüş hücre tipi istasyonlar kurmaktadır. Dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde de aynı yöntem kullanılmaktadır. Dünyada bir çok ülkede baz istasyonunun mesafesi bir, iki metreye kadar düşerken Türkiye'de maksimum 10 metre sınırındadır. Yapılan araştırmalarda baz istasyonlarının yüzde 80 oranında zararsız olduğu ileri sürülürken, daha çok iletişim araçlarının bilinçsizce kullanılması daha zararlıdır. Cep telefonu kullanırken mutlaka ara aparat kullanılmalı, uzun uzun konuşulmamalı ve karşı taraf cevap vermeden kulağımıza götürmemeliyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber