Askeri Yargıtay'dan uçuş kulesinde aşka 2 yıl hapis cezası

Haber Giriş : 10 Haziran 2005 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri Yargıtay 3. Dairesi, askeri havaalanında uçuş kulesi nöbetçi astsubayı görevindeyken, kız arkadaşını kuleye çağırıp nöbet yerini de terk ederek nizamiyeden alan ve iki gece sabaha kadar misafir eden Hava Trafik Kıdemli Çavuş K.Ç'yi suçlu buldu.

Dava konusu olay, 2002 yılında yaşandı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı ana jet üssünde çalışan K.Ç adlı astsubay, uçuş kulesi nöbeti sırasında ziyaretine gelen kız arkadaşını kuleye davet etti. Nizamiyeye kadar askeri araçla giderek, kız arkadaşını aldı ve nöbet yeri olan kuleye getirdi. K.Ç, kız arkadaşı ile o gece nöbetçi olduğu kulede sabahladı. Olayın ortaya çıkması üzerine, K.Ç. için ?Uçuş emniyeti ve gizliğini tehlikeye soktuğu, nöbet yerini terk ettiği' iddiasıyla Askeri Ceza Kanunu'nun (ASCK) 136. maddesindeki, ?Nöbet talimatına aykırı hareket' suçundan dava açıldı.

Davaya bakan askeri mahkeme, sanığın eylemi neticesinde, ?Hizmette bir aksama ve maddi bir zarar olmadığı' için ?Görevsizlik' kararı verdi. Askeri savcılık ise bu kararı Askeri Yargıtay'da temyiz etti. Askeri Yargıtay 3. Dairesi, temyiz itirazını kabul ederek, askeri mahkemenin kararını bozdu. Askeri Yargıtay, sanık K.Ç'nin, ASCK'nın 136. maddesindeki ?Nöbet talimatına aykırı hareket' suçundan 2 yıl hapisle yargılanmasına hükmetti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber