Öğrenciler kuşları yerinde gözledi

Burdur Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü, ?Dünya Göçmen Kuşlar Günü' nedeniyle Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerine kuş gözlemi yaptırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yuvalarında ve doğal yaşamlarında kuşları gözlemleyen öğrenciler, bol bol fotoğraf çekti. Göl kenarında dürbünle kuşları gözleyen öğrenciler, Lisinia Rehabilitasyon ve Doğal Yaşam Merkezi'nde tedavi olan hayvanları yakından tanıdı. Tedavi olan 3 yabani kuşu doğaya bırakan öğrenciler, doğal yaşam merkezinde incelemelerde bulundu.

?Dünya Göçmen Kuşlar Günü'nde öğrencilere doğal hayatı ve yabani kuşları tanıtmak için bir etkinlik düzenlediklerini belirten Orman ve Su İşleri 6'ıncı Bölge Müdürü Salim Özdemir, ?Bu yıl ilk defa bu günü öğrencilerimizle gözlem yaparak kutluyoruz. Bu etkinlikteki amacımız hem Burdur Gölü'nü öğrencilere tanıtmak, hem de yaban kuşlarının doğal ortamında gözlemlenmesini sağlamak. Tedavi amacıyla Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim ettiğimiz hayvanlardan 3 tanesini doğal ortamına geri döndürdük.? dedi.

Öğrencilerin yaban hayatı tanımaları için bu etkiliği düzenlediklerini belirten Orman ve Su İşleri 6'ıncı Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz ise gözlem yapan öğrencilerle doğanın bu gün daha fazla zenginleştiğini aktardı.

Göçmen kuşları ilk defa yerinde incelediğini anlatan Barış Uysal (9) gözlem fırsatı veren herkese teşekkür ettiğini bildirdi.

Burdur'da bu kadar yabani kuşun olduğundan habersiz olduğunu belirten Ezgi Hazal Yılmaz, ?Bu gezide hem doğal hayatı yerinde inceleme fırsatı bulduk, hem de kansere karşı nasıl bir doğal yaşam oluşturulduğunu gördük. Bu merkezde tedavi edilen yaban hayvanlarını gördük. Leylek, angıt ve kerkenez kuşlarını doğal ortamına bıraktık. Bize bu ortamı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Göçmen kuşları gözlemlemekten çok zevk aldığını belirten Yurdum Kılınç ise üç yıldır uçamayan bir kuşu doğaya bıraktıkları için çok mutlu olduğunu ifade etti. Kuşları doğal ortamında gözlemleyen öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber