O yasaların çoğu antidemokratik

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "12 Eylül'de darbe yapıldı, yüzlerce yasa çıktı. O yasaların çoğu antidemokratik" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kırşehir Aşıkpaşa Spor Salonu'nda düzenlenen il kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, Türkiye Cumhuriyeti'ni ''açık cezaevine dönüştürdüğünü'' ifade etti.

Türkiye'de yazarların yazı yazamadığını, sanatçıların, aydınların konuşamadığını, Silivri'nin ''toplama kampı'' yapıldığını öne sürerek, böyle bir ülkede özgürlük ve adaletten yana olacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''CHP iktidar olduğunda önce demokrasiyi ve özgürlüğü getirecek bu ülkeye. Yargı bağımsızlığını sağlayacağız. Siyasi otoritenin yargı üzerindeki gölgesine son vereceğiz. Yargıç, vicdanıyla karar verecek. Yargıcın verdiği karar, halkın vicdanında kabul görecek. Eğer poşu taktı diye bir gence, bir üniversite öğrencisine 11 yıl hapis cezası verirseniz, orada demokrasi yoktur. Demokrasi ve özgürlüğü medya için de getireceğiz. İşten atılan gazeteciler, korkudan yazamayan gazeteciler, bu düzene son vereceğiz. Herkesin özgürce yazdığı, özgürce eleştirdiği belli bir düzeyi koruduğu, tam bağımsız ve özgür Türkiye'yi kuracağız.

Türkiye'yi darbe yasalarından arındıracağız. 12 Eylül'de darbe yapıldı, yüzlerce yasa çıktı. O yasaların çoğu antidemokratik. Eğer biz darbe yasalarının arkasına saklanırsak, bilin ki, biz darbecilerin ortağı oluruz. O halde CHP olarak yapacağımız ilk işlerden birisi darbe yasalarına son vermektir. Özgür ve bağımsız bir Türkiye'nin yolu, darbe hukukundan geçmez. Darbe hukukuna son vermek, Allah nasip ederse bizim iktidarımızda olacak.''

Parti içinde çekişmeye izin vermeyeceğim

Kılıçdaroğlu, parti içi tartışmalara ve çekişmelere kesinlikle izin vermeyeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Ülkenin bu kadar derdi varken birileri kavga ediyor. Yok öyle. Kavganın bu partide yeri yok. Bu parti, barışın dilini kullanacak bir partidir. Ülkenin sorunlarını dile getirecek bir partidir, ülkenin sorunlarına çözüm üretecek bir partidir. Eski alışkanlıklarımızı çöp sepetine atacağız. Partinin her yerde her zaman ülkenin sorunlarına sahip çıkması ve sorunlara ilişkin çözümleri her yerde anlatması lazım. Kahvede anlatacak, tarlada anlatacak, fabrikada anlatacak, kahvehanede anlatacak, kadınlar her toplantıda anlatacak. Çünkü, bu ülke bizim ülkemiz. Bizim sorunumuzu başkaları çözemez. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber