12 Eylül mağduru valilere iade-i itibar

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylül darbesi sonrası görevlerinden re'sen emekli edilerek uzaklaştırılan 33 vali, haklarının iade edilmesi için İçişleri Bakanı Şahin'den söz aldı

12 Eylül darbesinin ardından re-sen emekli edilen, ancak 1990'da görevlerine iade edilen 1980'in 33 valisi, arada geçen zamandaki mağduriyetlerinin giderilmesi için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile görüştü. Açtıkları davaları kazanan valiler, kararların uygulanmasını istiyor. Eski Merkez Valisi Güngör Aydın öncülüğünde bir grup vali, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i haklarını verilmesini görüşmek için ziyaret etti. Bakan Şahin, bürokratlarına re'sen emekli edilen valilerin haklarının iade edilmesi için talimat verdi. Görüşmenin içeriği ile ilgili bilgi veren eski Vali Güngör Aydın, "Sayın Bakan geçen hafta görüşmemizde olumlu bir tavır alarak bizim haklarımızın verilmesi yönünde ilk adımı atmış oldu. Böylece, 12 Eylül zedeler konusunda ilk olumlu tavrı Sayın İçişleri Bakanı'ndan gördük. Eğer bu tavır içişleri bakanının görüşleri doğrultusunda sonuçlanırsa kendisine 12 Eylül zedeler olarak bir teşekkür borçlu olduğumuzu ifade edeceğiz" diye konuştu.

30 BİNE YAKIN MAĞDUR

Güngör Aydın, kendisinin 12 Eylül askeri diktatörlüğünün keyfi kararı ile görevlerinden uzaklaştırıldığını anlattı. 30 yıldır sürdürdükleri mücadele sonunda hem Danıştay'dan hem de Anayasa Mahkemesi'nden oy birliği ile kararlar aldıklarını ifade eden Aydın, bu yargı kararları sonrasında, 15 Mart 2011 tarihinde idareye başvuru yaptığını söyledi. Aradan 14 aya yakın bir zaman geçtiği halde, yüksek yargının bu kararına rağmen ne kendisine ne diğer resen emekli edilen valiler hakkında herhangi bir hak tevdi edilmediğini söyledi. 12 Eylül yönetiminin 30 bine yakın insanı görevinden uzaklaştırdığına da dikkat çeken Aydın, "Biz resen emekli valililer görevlerine 1990 tarihinde geri döndük. Ancak bununla beraber 8 yıl 3 ay 22 günlük süreye ilişkin haklarımızı alamadık." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber