Bakan Şimşek'ten on numara denetim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu Tüneli'nden geçerken 10 numara yağa ilişkin tabelaların fazlalığı gözüne çarpan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bunları hemen fotoğrafladı. Şimşek'in telefonu ile çektiği görüntüleri yetkililere göndermesi sonrasında, 250 mükellefe ait, 350 işyeri, eş zamanlı operasyonla denetlendi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul-Ankara Karayolu'nda gördüğü manzara sonrasında, Vergi Denetim Kurulu (VDK) yetkililerini arayarak, 10 numara yağın denetiminde düğmeye bastı. Bakan Şimşek'in telefonu ile çektiği görüntüleri yetkililere göndermesi sonrasında, 250 mükellefe ait, 350 işyeri, eş zamanlı operasyonla denetlendi. Maliye Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 15 gün önce karayoluyla İstanbul'dan Ankara'ya dönen Bakan Şimşek'in Bolu Tüneli çıkışında, hiç olmadığı kadar tabelaların yoğunlaşması dikkatini çekti.

Telefonu ile 10 numara yağa ilişkin tabelaları görüntüleyen Şimşek'in, fotoğrafları Maliye Bakanlığı yetkililerine göndermesi ve 'Bu işe hemen el atın' talimatı üzerine, önceki gün eş zamanlı denetimler başlatıldı. Yapılan çalışmalar ve belirlenen risk kriterleri kapsamında, riskli olma ihtimali bulunan mükellefler nezdinde, 11 ilde, yaklaşık 350 noktada fiili envanter ve denetim çalışması yapıldı.

ÖTV KAYBI ÖNLENECEK

Bakan Şimşek'in Bolu Tüneli çıkışında gördüğü manzara üzerine verdiği talimatla başlatılan envanter ve denetim çalışması, Vergi Denetim Kurulu Ankara ve İstanbul Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele Grup Başkanlıkları'nda görevli vergi müfettişlerinin koordinatörlüğünde, dün, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Adana, Mersin, Gaziantep, Kayseri, Konya ve Bolu illerinde gerçekleştirildi. Söz konusu illerde, yaklaşık 240 mükellefe ait, 350 işyeri denetlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın aktif katılımı ile yapılan denetimlerde, yaklaşık 400 vergi müfettişi, 400 gelir uzmanı ve 400 yoklama memuru görev aldı. Yapılan fiili envanter ve denetim çalışmalarıyla, vergi kayıp ve kaçağına neden olan mükelleflerin tespiti, on numara yağın doğrudan veya akaryakıt ürünü olarak kullanılan mallara katılarak, akaryakıt olarak kullanılmasının önlenmesi hedefleniyor. On numara yağın üretiminin, kullanımının önlenmesi ve ÖTV gelirlerinde oluşan kayıp kaçağın azaltılması ve böylece Hazine'ye aktarılacak vergi gelirlerinin artırılması da hedefler arasında bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber