Ankaralı kursiyerlerin eserleri görücüye çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 bölgede 150 noktada hizmet veren Belediye Meslek Edindirme ve El Beceri Kursları (BELMEK)'nın 2011-2012 yıl sonu sergisi Ankaralılarla buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BELMEK kurslarına katılan yüzlerce kadın, bir yıldır edindikleri bilgi, beceri ve tecrübeyi el emeği göz nuru eserlere dönüştürdü. Her biri birer sanat eseri değerindeki ürünler, BELMEK kurs yerlerinde ve bazı merkezlerde sergilenmeye başlandı.

BELMEK kursiyerlerinin hazırladığı ilk serginin açılışı, Yenimahalle Akvaryum Çarşısı Palmiye Düğün Salonu'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek tarafından yapıldı. BELMEK'in Türkiye'ye, hatta dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Nevin Gökçek, ?Burada öğretmen arkadaşlarım ve kursiyerlerin birbirinden muhteşem eserlerini göreceğiz. Allah nazarlardan saklasın, hepimizi korusun.? diye konuştu.

Sergide, patchwork örtüler, iğne oyaları, boyanmış ahşaplar, gümüşler, takılar, taş bebekler, minyatürler, ebrular, mefruşatlar, el nakışları, alüminyum rölyefler, danteller, giyimler, çiniler, ipek pentürler yer alıyor. Sergi açılışları, her gün başka bir merkezde devam edecek. 20 Haziran'da Altındağ Çubuk'taki kursta son serginin açılışı gerçekleştirilecek. Ardından tüm kurslardan seçilen eserler, Büyük Ankara Festivali kapsamında Hipodrum'da görücüye çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber