Bozdağ: 'Büyükşehir Yasası', TBMM'ye sevk edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Büyükşehir Yasası kanun tasarısının önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edileceğini belirterek, Mardin'in de büyükşehir olma konusundaki kıstasları karşıladığını bildirdi.Bozdağ, AK Parti il kongresine katılmak üzere geldiği Mardin'de, Vali Turhan Ayvaz, AK Parti Mardin milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey ile diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Havaalanından valiliğe geçen Bozdağ, burada yaptığı açıklamada, AK Parti Mardin 4. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere kente geldiğini belirtti.

Mardin'in Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Bozdağ, ''Mardin, kardeşliğin başkenti, dinlerin ve dillerin buluştuğu, birleştiği, kaynaştığı bir yerdir. Bugün partimizin kongresini gerçekleştireceğiz. Mardin Belediyemizin bir açılışı var, ona da katılacağız'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Büyükşehir Yasası konusunda İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen çalışmaların sürdüğünü belirterek, ''Son aşamaya geldiğini biliyorum. Önümüzdeki günlerde TBMM'ye kanun tasarısı sevk edilecek ve yasalaşması sağlanacak. Mardin için de hayırlı olsun. Çünkü Mardin de büyükşehir oluyor. Ortaya konan kıstasları karşılayan bir ilimiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Çünkü, 2014'te büyükşehir belediye başkanlığı seçimi burada yapılmış olacak. Artık Mardin büyükşehirlerimizden bir tanesi. Zaten kültürü büyük artık şehri de büyük olacak'' diye konuştu.

-Galatasaray'ın şampiyonluğu-

Bozdağ, gazetecilerin Galatasaray'ın şampiyonluğuna ilişkin sorusu üzerine ise ''Hayırlı olsun. Sonuç itibarıyla bu bir rekabettir. Bir yerde bitmesi gerekiyor. Son maçta bitti Galatasaray şampiyon oldu. Gerçi gönlüm Fenerbahçe'nin şampiyonluğundan yanaydı ama ne yapalım topun adaleti böyle oldu. Hayırlısı olsun'' dedi.

Sporda yaşanan olayları hiçbir zaman arzu etmediklerini ve sporun kardeşliğin yaşanması gereken bir alan olduğunu vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi:

''Esas rekabet sahada futbolcular arasında olmalı. Sahanın dışında da, tribünde de stadyumunun dışında da kardeşlik olmasında her zaman fayda var, bizim dileğimiz odur. Sahanın içinde rekabet olacak, sporcular oyununu oynayacak, yarışmasını yapacak, kim kazanacak kim kaybediyor hakemin orada düdüğü ile netleşecek. Tribünlerde bunun keyfini yaşayacağız. Yani arzu ettiğimiz sonuç olabilir arzu etmediğimiz sonuç olabilir. Üzülecek, sevinecek ama tribünlerin kardeşliğine bir şey olmaması lazım. Hele bunun stadyumun dışına taşırılması fevkalade yanlıştır. Umarız bu görüntüler, son olur. Bundan sonraki süreçte milletimizi, hepimizi üzen böylesi görüntüler olmaz.''

Ziyarette daha sora Vali Turhan Ayvaz, Bozdağ'a Mardin'i tasvir eden bir tablo hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber