İhale operasyonundan sıcak gelişme

Aydın polisinin Ankara, İzmir, Yalova ve Aydın'ın ilçelerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda ihaleye fesat karıştırdıkları, rüşvet alıp verdikleri, Vergi Kanununa muhalefet ettikleri ve resmi evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında 3'ü faal 6 belediye başkanı ve belediye personelinin de aralarında bulunduğu 24 şüpheliden 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken 21 kişi mahkemeye sevk edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki gündür Nazilli adliyesinde sıcak saatler yaşanırken gözaltına alınan 24 kişiden Atça Belediyesi Muhasebe Müdürü N.I'nın sabaha karşı 02: 00 sıralarında nöbetçi savcı tarafından serbest bırakılmıştı. Sabah saatlerinde Adliyeye getirilen gözaltındaki 23 kişiden Umurlu Eski Belediye Başkanı H.S ve Köşk eski Belediye Başkanı Y.T.'de 19: 15 sıralarında savcılıkça serbest bırakıldı. Aralarında 3'ü faal 4 belediye başkanı ile birlikte 21 kişi ise mahkemeye sevk edildi. Operasyon kapsamında Sultanhisar'daki ve belirtilen birkaç noktadaki adreslerinde bulunamayan Ü.K'nin ise halen firarda olduğu öğrenildi.

"HAK, ADALET YERİNİ BULDU"

Geçtiğimiz Perşembe sabahı başlatılan operasyonun ardından 24 kişinin gözaltına alınması ile başlayan bekleyiş serbest bırakılanların aileleri tarafından 'Hak, Adalet Yerini Buldu' sözleriyle karşılık buldu. Umurlu eski Belediye Başkanı H.S ve Köşk eski Belediye Başkanı Y.T.'nin Adliye binasından çıkışının ardından yakınları alkışlar eşliğinde kendilerini karşıladı. Y.T. ve H.S. aileleri, yakınları ve akrabalarına sarılarak mutluluklarını paylaştılar. 4 gündür sabah-akşam emniyet binası önünde beklediklerini ifade eden yakınları, mutlu olduklarını dile getirdiler. Çevre İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile Milletvekili Bülent Tezcan, eski başkanlar Y.T. ve H.S. ile tokalaşarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

"YARGIYA OLAN GÜVENİMİZİ, İNANCIMIZI MUHAFAZA ETMEK İSTİYORUZ"

CHP'li Başkanların ifadeleri sırasında Nazilli Adliyesine gelen CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, 2 kişinin serbest kalmasını ve 21 kişinin mahkemeye sevk edilmesini basın mensuplarına ve gözaltına alınanların yakınlarına anlattı. Tahliye olan eski Belediye Başkanları için sevinçli olduğunu dile getiren Milletvekili Tezcan; "Mahkemeye sevk edilen başkanlarımız ve diğer arkadaşlar için de yargıdan olumlu sonuç bekliyoruz. Arkadaşlarımız tutuklama talebiyle sevk edildi ama inşallah bugün buradan iyi sonuç alacağız. Yargıya olan güvenimizi, inancımızı muhafaza etmek istiyoruz. Sevindirici haberi görev yapan başkanlarımız ve diğer arkadaşlarımız için de almayı istiyoruz. Hiç olmamasını mahkemeye sevk edilmemelerini isterdik ama böyle uygun görüldü. Bu süreç bu gece sona erecektir inancımız bu yönde" dedi.

"OLAYIN GEÇMİŞİ"

Bilindiği gibi, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Nazilli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'nin yürüttüğü çalışma kapsamında ihaleye fesat karıştırdıkları, rüşvet alıp verdikleri, Vergi Usul Kanununa muhalefet ettikleri ve resmi evrakta sahtecilik yapıldığı gerekçesi ile düzenlenen operasyon kapsamında Ankara'dan C.A, T.A., N.K., İzmir'den O.E.; Yalova'dan S.A.; Nazilli'den belediyelere temizlik hizmeti veren firma yetkilisi Ö.T. ve firma görevlileri A.V.Y., S.A., Ü.İ.T. ve M.A.V.; Sultanhisar'dan F.T., Y.Ö.; Köşk'ten R.K.K., Y.T., M.T., Kuyucak'tan A.U.A., Bozdoğan'dan S.T.A., A.K., Umurlu'dan H.S., A.K., S.Ü, H.S. ve Atça'dan da M.A., N.I. isimliler şüpheliler gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber