Türkiye, yerli otomotiv konusunda Belçika ile teknoloji paylaşacak

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Belçika Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı Ingrid Lieten ile makamında bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aynı zamanda Flaman İnovasyon, Kamu Yatırımları, Medya ve Yoksullukla Mücadele Bakanı olan Belçikalı Bakan ile KOBİ'ler, inovasyon, tasarım ve Ar-Ge yatırımlarının yanı sıra özellikle otomotiv sanayinde teknoloji paylaşımı konuları görüşülecek.

Geçen yıl Belçika'ya yapılan ihracatının 2 milyar 450 milyon dolar olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, yapılacak bu görüşmelerin iki ülkenin ticaret hacminin daha da gelişeceğini ifade etti. Karşılıklı alım satımda bulunmanın yanı sıra kalıcı yatırım ve Belçikalı şirketlerle üçüncü ülkelerde işbirliği yapılması gerektiğinin önemine değindi. Belçika ekonomisini Avrupa'da yaşanan krizde daha istikrarlı bir ülke olarak gördüğünü ifade etti. Şu an Türkiye'de 449 Belçika sermayeli firmanın olduğunu aktaran Ekonomi Bakanı, yapılan yeni teşvik düzenlemelerinin tanıtılacağı toplantıda daha çok yatırımcının davet edileceğini belirtti.

5 ay sonra Belçika veliaht prensinin işadamları heyetiyle Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyuran Zafer Çağlayan, yapılacak ekonomik ve ticari ortak komite toplantısında Belçika ile bir anlaşma imzalanmasının beklendiğini ifade etti. Bakanlık tarafından düzenlenecek ikili görüşmelerle karşılıklı yatırımların ve üçüncü bölgelerde işbirliğinin önünün açılacağını dile getirirken, ileri teknoloji ve araştırmalarında iki ülke arasında paylaşımın faydalı olacağının altını çizdi. Belçika'nın Avrupa'da otomobil üretiminin en çok gerçekleştiği ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Çağlayan, teşviklerde önceliğin otomotiv sektörüne verilmesinin önemli gelişmeleri birlikte getireceğini de belirtti.

Türkiye'nin yaşadığı ekonomik gelişme ve ilerlemeyi etkileyici bulduğunu ifade eden Belçika Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı Ingrid Lieten de endüstriyel rekabet için inovasyona yatırım yapılması gerektiği vurgusunu yaptı. Lieten, ülkesinin otomotiv politikaları hakkında bilgi vereceğini ve Türkiye ile bu anlamda ilişkiler kurmak istediklerini ifade etti. Özellikle elektrikli araç üretiminde yeni yatırımlara odaklandıklarını söyleyen Lieten, Türkiye temasları süresince bu konuya ilişkin birçok görüşme gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber