Titreyengöl'e deniz suyu karışınca sivrisinek oluşumu sona erdi

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Titreyengöl'de tatlı ve deniz suyu karışım sirkülasyonu başlayınca gölde sivrisinek oluşumu kendiliğinden sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği(MATAB)'nin bin 400 metre boru döşeyerek 16 yıl önce kapanan deniz suyu karışımını yeniden açması ile birlikte Titreyengöl yeniden titremeye başladı. MATAB Başkanı Recep Barut, turizm şehrinin Manavgat Şelalesi'nden sonra en önemli simgesinin Titreyengöl olduğunu söyledi. Göle deniz suyu akışının kapatılması ile geçmiş yıllarda gölde titremenin sona erdiğini belirten Barut, buna bağlı olarak hareket olmadığı için bölgede sivrisinek oluşumunun ileri noktaya ulaştığını kaydetti. MATAB'ın bin 400 metre denizden göle boru döşemesi ile tatlı ve tuzlu su sirkülasyonun yeniden başladığını anlatan Barut, su devir daimi ile birlikte bölgede sivrisinek oluşumunun kendiliğinden sona erdiğini söyledi.

MATAB'ın çalışması ile Titreyengöl'ün yeniden turizme kazandırıldığını belirten Barut, göl çevresinde turistlerin düzenli sporlarını yaptıklarını ve vatandaşların da oltalarını atarak balık avladığını ifade etti. Barut, "Manavgat'ımızın sembolü olan gölü yeniden kurtarmanın sevinci içindeyiz. Gölün akışkanlığı ve sirkülasyonu için deniz suyu karışımı şarttı. Göle deniz suyu gelmesi için denize bin 400 metre boru döşemesi yaptık. Su sirkülasyonu ile birlikte gölde balçık ve buna bağlı sivrisinek oluşumu sona erdi." dedi.

Eski Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Sait Güneri, temizlik ve balçık temizleme çalışmasını Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) Çevre Kulübü öğrencilerine yaptırmıştı. Güneri, turizmcilerin gölde sivrisinekle mücadele için 5 yıl içinde 400 bin lira masraf ettiklerini bildirmişti. Göçmen kuşlarının uğrak yeri olan gölde 35 kuş, 7 balık ve 8 ördek türünün yaşadığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber