Hemşirelere 'Temel Yara Bakımı' kursu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2005 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Kronik Yara Merkezi'nce hemşirelere yönelik 10 - 11 Haziran tarihleri arasında devam edecek "Temel Yara Bakımı Kursu" başladı.

OMÜ Mavi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansın açılışında konuşan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Diren, her zaman bilime önem verdiklerini ve bunun içinde bilimsel çalışmalara desteklediklerini söyledi. Tıbbi uygulamaların önemine değinen ve tıp alanındaki gelişmelerin insanlar için büyük önem arz ettiğini belirten Erdoğan, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaşlaşma yolunda üniversite olarak elimizden gelen çalışmayı gösteriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla uluslararası alanda yer edinmeye çalışıyoruz. Her gün bir adım daha ileri gidebilmek için çalışıyoruz. Bünyemizdeki Kronik Yara Merkezi ciddi çalışmalar yapıyor. Bunun yanında eğitime verdiği önemi de şuan düzenlenen kurstan da anlıyoruz'' dedi.

Yara bakımının önemine değinen Ankara Numune Hastanesi Birinci Plastik Cerrahı Kliniği Cerrahı Doç. Dr. Bülent Erdoğan, yaranın ayrı bir uzmanlık dalı olduğunu kaydederek, "Yara bakımı asıl hemşirelik mesleğidir. Dünyanın her yerinde bir hemşire liderliğinde kurulan ekipler sadece yara üzerine çalışma yapar. Türkiye'de bu böyle değil. Yapacağımız çalışmalarla yara konusunda kurslar düzenleyerek bu konunun branşa dönüşmesini sağlayacağız" diye konuştu.

OMÜ Cerrahi Anabilim Dalı Kronik Yara Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demir ise, kronik yaranın takip ve tedavisinin bir ekip çalışması gerektirdiğini kaydetti.

Kursun birinci gününde yara iyileşmesi, yaranın değerlendirilmesi, vasküler değerlendirme, debritman, pansuman ve pansuman malzemeleri konusunda Doç, Dr. Bülent Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. Ethem Güneren, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demir, Yrd. Doç. Atilla Saraç, yara enfeksiyonu ve yara iyileşmesinde beslenme konusunda ise Prof. Dr. Fuat Güldoğuş, Doç Dr. Mustafa Sünbül, Doç. Dr. Şaban Esen, Yrd. Koray Topgül bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber