Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma olmazsa ne olacak?

14 Mayıs 2012 tarihi itibariyle Hükümet teklifini sundu. Ancak sunulan %3+3 teklifi, 2012 yılı yeniden değerlendirme oranı olan yüzde 10.26'nin yanına dahi yaklaşamamıştır. Hükümetin her 1 puan için 1 milyar TL'lik kaynağa ihtiyaç olduğu yönündeki bilgileri medyaya vererek psikolojik baskı oluşturduğu ve Memur Sen'in yüzde 16 zam istediği düşünüldüğünde uzlaşma ihtimalinin uzak olduğunu düşünüyoruz. Peki bu halde ne olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 30. maddesine göre Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı olan Memur Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, genel zam konusunda tek imza yetkilidir. Sunulan teklife imza atması halinde uzlaşmaya varılmış olacak, imza atmaması halinde uzlaşmazlık zaptı imzalanacak ve konu Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun karşısına gelecektir. Kamu görevlilerinin geneline yönelik zam için Kurula başvurma yetkisi yine Memur-Sen'dedir. Hizmet kolu bazındaki konularda ise yetkili sendikalar başvurma yetkisine haizdir.

Hem genel hem de hizmet kolu bazındaki konulara bakacak olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun üye yapısı ise şu şekildedir:

ÜYE SAYISI KAMU TARAFI SENDİKA TARAFI
1 (BAŞKAN) Bakanlar Kurulunca; Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay Başkan, Başkanvekili, Başkan Yardımcısı veya Daire Başkanları arasından Başkan olarak seçilecek bir üye, -
4-4 Kamu İşveren Heyeti Başkanınca Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Personel Başkanlığından görevlendirilecek birer üye, Bağlı sendikaların üye sayısı itibarıyla en fazla üyeye sahip konfederasyon tarafından belirlenecek iki, bağlı sendikaların üye sayısı açısından ikinci ve üçüncü sırada bulunan konfederasyonlardan birer üye, (YANİ Memur Sen'den 2, Kamu Sen'den 1 ve KESK'ten 1 üye)
1-1 Bakanlar Kurulunca Üniversitelerin kamu yönetimi, iş hukuku, kamu maliyesi, çalışma ekonomisi, iktisat ve işletme bilim dallarından en az Doçent unvanını taşıyanlar arasından seçilecek bir üye Bakanlar Kurulunca sendikaların önerdikleri arasından seçilecek bir üye,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber