Karşısındakini saf dışı eden robot

Balıkesir Üniversitesi Robot Topluluğunun yazılımını hazırladığı robot ''İnfomatrix 2012 Robot Yarışması''nda üçüncü oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Davut Akdaş başkanlığında Bükreş'e giden son sınıf öğrencileri Oğuz Yaz, Ahmet Kürşat Pala, Cihan Koç, yazılımlarını kendi hazırladıkları robotlarla ''Mini Sumo Robot'' dalında bronz madalya kazandı.

BAUROT Başkanı Oğuz Yaz, robotları ve yarışma hakkında şu bilgileri verdi:

''Yarışmaya 38 ülkeden 200'ün üzerinde proje katıldı. 'Mini sumo robot' dalında yaklaşık 50 robot yarıştı. Beyaz, Pala ve Blacksnake 3 adlı robotlarla yarışmada yer aldık. Robotumuz, önündeki sensör sayesinde karşısındaki rakip robotu algılayıp, saf dışı ediyor. Sınırlandırılan alanın dışına itiyor, uzaklaştırıyor. Bir nevi yazılımsal taktikler uyguluyoruz. Buradaki amaç robotların birbirlerine üstünlük sağlaması. Yarışmada robotlar birbirlerini eleyerek çeşitli maçlar yaptı ve ilk 10'na girmeyi başardık. Daha sonra Romanya ve Meksika'nın ardından üçüncü olduk. Büyük bir sevinç yaşadık. Destek verilirse daha büyük işler yapacağımıza inanmaktayız. Üniversitemiz bu konuda destek oldu.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber