Marmara Üniversitesi dekanı, yatay geçişte akrabasına torpil geçmiş

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 07:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Marmara Üniversitesi'nin eski İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melda Cinman hakkında suçlama.

Cinman'ın yeğeni S.B.G'nin ve aynı fakültede öğretim görevlisi Dr. S.Y'nin kızı N.Y'nin, yeterli şartları taşımadığı halde 2007'de yatay geçişle üniversiteye kaydedildiği ileri sürüldü. Yatay geçiş yapan öğrencilerden birinin not ortalaması 4 üzerinden 0.74. Prof Dr. Ahmet Korhan Binak, Prof. Dr Ali Köse, Prof. Dr. Ertuğrul Taçgın'dan oluşan Soruşturma Komisyonu'nun hazırladığı raporda, bir yatay geçiş komisyonu kurmadığı saptanan Prof. Dr. Cinman'ın yönetim görevlerinden alınması ve hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması teklif edildi. 2 öğrencinin yatay geçişini onaylayan üniversite yönetim kurulu üyelerine de kınama cezası verilmesi, savcılığa suç duyurusunda bulunulması istendi.

Notları yetersiz puanı düşük

Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü'ne 2005'te giren S.B.G'nin, Yatay Geçiş Yönetmeliği'ne göre 4.00 üzerinden en az 2.4 olması gereken not ortalaması, 2.12. S.B.G'nin 273.792 olan ÖSS puanı da yatay geçiş yaptığı İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nün en küçük taban puanı 322.155'ten düşük. Bilgi Üniversitesi'nden, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'ne yatay geçiş yapan N.Y.'nin not ortalaması 0.74. Toplam 7 dersten F alarak başarısız olmuş. Üniversiteye giriş puanı ise 271.766.

Rektörlük reddederdi

Prof. Dr. Cinman, kontenjanın üzerinde başvuru olmazsa müracaatların tümünün kabul edildiğini söyledi. Komisyon oluşturulması konusundaki taleplerinin de dikkate alınmadığını belirten Eldeniz, ?Prof. Dr. M.C'nin, S.B.G'nin teyzesi olduğunun okulda herkes tarafından biliniyordu? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber